Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederland opnieuw grootste bierexporteur van Europa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederland opnieuw grootste bierexporteur ter wereld

21 juli 2021 om 15:22

Nederland was ook in 2020 de grootste bierexporteur van Europa. Er werd voor ruim twee miljard euro aan bier geëxporteerd door Nederlandse brouwers.

Heineken stella en bud
Heineken Brouwerij
Bavaria logo

20ste jaar op rij

RTL Nieuws meldt dat het geen verrassing is dat Nederland opnieuw de grootste bierexporteur is. Nederlandse brouwers zijn al twintig jaar de koploper in Europa. België nadert Nederland met een bierexport van bijna 1,8 miljard euro.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederland mag dan de Europese koploper zijn, wereldwijd is Mexico de grootste bierexporteur. Dat land exporteert twee keer zoveel bier als Nederland. Het meeste bier dat door Nederland geëxporteerd wordt, komt in de Verenigde Staten terecht. 37 procent van ons bier gaat naar de Amerikanen, 10 procent gaat naar Frankrijk en 5 procent naar Groot-Brittannië.

Lees ook

Alcoholvrij bier

Ook de export van alcoholvrij bier maakt een groei door. Vergeleken met 2017, toen het CBS dit voor het eerst bijhield, is de verkoop bijna verdubbeld.

Vorig jaar werd voor 121 miljoen euro aan alcoholvrij- en arm bier vanuit Nederland naar het buitenland verscheept. Ook hier zijn de Amerikanen de grootste afnemers: zo'n 42 procent van het alcoholvrije bier gaat naar de Verenigde Staten.