bevroren blikjes Heineken

Bevroren blikjes.. wat nu?!

Je hebt het bier niet op tijd koud en gooit wat blikjes in de vriezer, maar om welke reden dan ook vergeet je ze. Resultaat: een uitgezet, erg koud blikje en bevroren bier... Wat nu?


bevroren blikje met bevroren bier

Bevroren vloeistof zet uit, vergelijk het met zelf ijsblokjes maken: De blokjes ijs zijn dan ook hoger dan het laagje water wat je in de vriezer plaatste. Het blikje zal dan ook uitzetten en in sommige gevallen knappen. 

Consequenties van bevroren blikje bier

Het kan op zich geen kwaad, als je het rustig laat ontdooien wordt het volume in het blikje weer kleiner. Het koolzuur zal wel verdwenen zijn uit het bier. Het is nog wel te drinken, maar niet zo lekker als een gewoon gekoeld biertje, waar nog wel koolzuur in zit.

 

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Hans Vles (gast) op 21-06-2018 om 09:00:49

In de nacht van 20 0p 21 juni 2018 is een blikje alcoholloos Amstel bier in het diepvriesvak van onze ijskast ontploft waardoor de deur van dit vak is open gegaan. De bovenkant van het blikje was eraf gescheurd. Meteen de explosieven opruimingsdienst gebeld die binnen een uur voor de deur stonden en al het bier onschadelijk hebben gemaakt door het ter plaatse op te drinkenn.

Geen verdere schade, meteen naar de psychiater die mij een echt Heineken biertje aanbood onder de woorden: Moet je ook maar niet vreemd gaan..." Ook dit overleven we wel weer, maar ik vond het wel iets om aan de fabrikant te melden.

Bij deze. Met ...hik... vriendelijke groet,

Erik (gast) op 15-09-2016 om 22:15:59

Maar is achol nog het zelf

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Hertog Jan Pilsener

Traditioneel natuurzuiver
Hertog Jan wordt traditioneel gebrouwen uit natuurzuiver water.

Meer reclames van Hertog Jan Pilsener