Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier maakt andere mensen aantrekkelijker

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier maakt andere mensen aantrekkelijker

Wist je dat...  Je na het drinken van bier (en andere alcoholische dranken) andere personen sneller aantrekkelijk vindt? De welbekende beer goggles! Maar hoe zit dat nou precies?

Met bier aantrekkelijker

Uit een onderzoek van de Universiteit van Roehampton is gebleken dat dronken mensen elkaar aantrekkelijker vinden. Dit fenomeen staat ook wel bekend als de beer goggles.

Het onderzoek

In het onderzoek verdeelden de wetenschappers 100 mannen en vrouwen in groepen. Een deel van deze mannen en vrouwen kregen wodkatonic gevoerd, terwijl andere groepen genoegen moesten nemen met drankjes zonder alcohol. Vervolgens kregen de groepen foto's te zien van de andere sekse. Zij moesten aangeven hoe aantrekkelijk ze de persoon op de foto vonden. 

Ben jij dronken of nuchter? Wat vind je van dit biermeisje?

Bier en symmetrie

Aantrekkelijker door bier Het is al langer bekend dat symmetrie wordt geassocieerd met aantrekkelijkheid. Kandidaten in de 'dronken groep' konden niet meer goed inschatten of het gezicht symmetrisch was of niet. 

Vaak beoordeelde de 'dronken groep' een asymmetrisch gezicht als wel symmetrisch. Hierdoor vonden zij het gezicht aantrekkelijker dan de groep die niet had gedronken.

Resultaat van het onderzoek

Bier maakt aantrekkelijker Volgens de onderzoekers is het slechte inschattingsvermogen door alcohol de reden dat mensen leden van het andere geslacht aantrekkelijker vinden wanneer zij dronken zijn.

Uit het onderzoek kwam nog iets naar voren. Het was opvallend dat vooral bij vrouwen het oordeel afweek. De onderzoekers concluderen daarom dat vrouwen meer last hebben van dit fenomeen dan mannen.

Dus zorg dat je je gasten altijd voldoende drank toedient, dan zie jij er fabelachtig uit! 

Het verloop van de avond als je alcohol drinkt

Lees ookBenieuwd naar andere interessante weetjes over bier?