Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierblik bestaat 80 jaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierblik bestaat 80 jaar

80 jaar geleden werd het eerste blik bier verkocht. Bier in blik is niet meer weg te denken. Bijna 54 procent van al het bier wordt in blik verkocht.

bierblikken

Bierblik is tachtig jaar

Hoera voor het bierblik! Dit jaar is het maar liefst 80 jaar geleden dat het eerste blik bier werd verkocht. Krueger Beer verkocht voor het eerst bier in blik in Richmond, Virginia, in 1935.

Van speciale opener naar treklipje

Oorspronkelijk was er een speciale opener nodig om blikjes bier open te maken. En dat was natuurlijk best omslachtig, want had je deze speciale opener toevallig net niet bij de hand, dan kon je ook niet genieten van je biertje.

Lees ook

Een nieuw soort blikje, met een lipje waarmee het blikje zonder opener geopend kan worden, werd uitgevonden door Ermal Fraze in 1966. Dit systeem wordt tegenwoordig nog steeds -gebruikt.

Bierblik goed voor het milieu

Uiterlijk is er eigenlijk niet veel veranderd aan het bierblik. Wel is in 2005 de wanddikte van het bierblik aangepast, van 0,103 mm naar 0,097 mm. Een heel klein verschil, maar een enorme besparing op grondstoffen en daarmee op het milieu. En bierblikjes van aluminium kunnen een onbeperkt aantal keer worden recycled.

Meer voordelen blikbier

Het succes van het bierblik is natuurlijk goed te begrijpen. Bier in blik blijft langer goed dan in een fles en het is ook een stuk makkelijker te vervoeren doordat het niet breekbaar is. geen verspilling van bier dus!