Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biermythes ontkracht: Bier uit fles is beter dan uit blik

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biermythes ontkracht: Bier uit fles is beter dan uit blik

Een hardnekkige mythe: bier uit een flesje is veel lekkerder dan bier uit een blikje. Waar of niet waar?

Biermythes ontkracht: Fles is beter dan blik

Biermythe nummer 2: Bier uit een flesje is lekkerder dan bier uit blik

Zwervers lopen er mee rond: een halve-liter blik van een goedkoop vaag merk. En als je op een feestje bier uit een blik geserveerd krijgt sta je toch even raar te kijken... Liever een flesje aub!

Veel consumenten hebben naast het imago angst voor een metaalsmaak aan het bier. Maar is dat wel helemaal terecht? Is het alleen het slechte imago van het bierblik dat ons eerder naar een flesje doet grijpen of is bier uit een flesje echt lekkerder?

Feit: Niets behoudt de frisheid van bier beter dan blik

Licht, lucht, warmte en tijd zijn de grootste vijanden van bier! Er zijn twee zorgen bij bier bewaren in flesjes. Dat zijn zuurstof en licht. Flesjes zijn niet perfect. Met de tijd komt er zuurstof onder de dop door en hierdoor oxideert je bier waardoor het muf wordt en naar karton zal smaken. 

Lees ook

Wist je dat de schuimkraag op je bier een functie heeft? De schuimkraag werkt als een soort dekseltje op je bier dat het beschermt tegen zuurstof uit de lucht. 

Ook het licht wat door het glas komt is niet bevorderlijk voor de smaak.De ergste flesjes, zijn de flesjes die een lichte kleur (of kleurloos) glas hebben, zoals Corona. Die laten optimaal licht door. Bruin of groen glas voorkomt dit nog enigzins, maar niet helemaal. 

En de hippe draaidoppen van Heineken sluiten nog minder goed af dan reguliere bierdoppen. Een blikje houdt simpelweg beter licht en zuurstof buiten de deur.

Schenk je bier in een glas

Hou je niet van het gevoel van een blikje aan je mond? Giet het biertje dan eerst in een glas, dat is toch de beste manier om een goed biertje te drinken. Kijk even in de shop voor mooie bierglazen en bekijk gelijk even dit filmpje om te leren hoe je een perfect biertje inschenkt!

Lees hier meer over andere biermythes: Bier is koud het lekkerst, waar of niet? en Donker bier bevat meer alcohol dan licht bier, waar of niet?

Cookie instellingen