Wist je dat een bierbuik een mythe is?

Bierbuiken zijn een mythe

Wist je dat... Een bierbuik een mythe is? De hoofdoorzaak van calorieën is namelijk alcohol en dat zit niet alleen in bier!


Onderzoek

Dat een bierbuik een mythe is, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van California. Volgens professor Charles Bamforth is er niks bijzonders aan de alcohol in bier wat de bierbuik verklaart, het is gewoon de alcohol.

Bamforth merkt op dat in geval van overmatig alcoholgebruik, men het zogeheten ascites kan ontwikkelen. Dit zorgt voor een ophoping van vocht in de buik.

Wijnbuik

General Hospital alcoholonderzoeker dr. Aliyah Sohani suggereert dat een bierbuik te maken kan hebben met de porties.

Zowel blikjes en flesjes bier zijn gemiddeld 12 gram, terwijl een gemiddeld glas wijn slechts 5 gram weegt en een gemiddeld borrelglas slechts 1,5 gram. "Je drinkt het in meer hoeveelheden dan wijn of sterke drank, hierdoor heb je de neiging om meer calorie-inname te hebben," aldus Sohani. "Je hebt het over een verschil van honderden calorieën per nacht en een paar honderd.

Volg de logica hiervan en als het gemiddelde gebruik van wijn in grotere hoeveelheden wordt gedronken dan bier, zou de alledaagse uitdrukking 'wijnbuik' zijn.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Brand Pilsener

Nieuw krat Brand bier
Brand bier heeft een nieuw logo, nieuwe flesjes een een nieuw bierkrat. Het gaat om het Brand krat van 24 flesjes, zie deze video.

Meer reclames van Brand Pilsener