bierbuik

De bierbuik discrimineert op geslacht!

Waarom ontstaat bij menig man de bierbuik en bij vrouwen niet. Ook al verorberen ze dezelfde hoeveelheden bier en eten?!


In een eerder artikel is al vermeld dat de term bierbuik niet geheel terecht is. Hoe het fenomeen dan ook genoemd wordt, feit is dat het alleen mannen treft. Zelfs als man en vrouw dezelfde hoeveelheden calorieën innemen, treedt de bierbuik alleen op bij de man.

Ontstaan van de bierbuik

Een bierbuik ontstaat door veel vettig eten en (alcoholische / suikerrijke) dranken naar binnen te werken (waaronder eventueel bier), waardoor de lever de hoeveelheden niet meer kan afbreken, en de calorieën omgezet worden in vet. Na verloop van tijd zal er dan een bierbuik ontstaan, maar alleen bij mannen.

Vrouwen die vergelijkbaar eten en drinken

Maar wat dan met vrouwen die regelmatig patat, cola en andere ongezonde dingen eten en drinken? Dat zij geen bierbuik krijgen heeft simpelweg te maken met hun leeftijd en vooral het geslacht. Bij vrouwen komt het extra gewicht er doorgaans aan bij de heupen en het achterwerk, terwijl bij mannen de buikomtrek toeneemt.

Heb jij een bierbuik en heb je toch liever een sixpack? Dat kan best snel!

Of heb je er juist geen en wil je graag een multifunctionele bierbuik?!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Bavaria: samen sjeffen we carnaval
Ook dit jaar doet Bavaria zijn best om carnaval weer tot een groot succes te maken. Met de slogan 'Samen sjeffen we carnaval' en wat bier moet dat zeker lukken.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener