Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Met deze fles drink je bier in de ruimte

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Met deze fles drink je bier in de ruimte

Bedrijven willen het mogelijk maken dat klanten de ruimte in kunnen. Vostok Space Beer wil dat nog specialer maken met een eigen bier voor in de ruimte.

Met deze fles drink je zometeen bier in de ruimte

Bier in de ruimte

Vokstok Space Beer Het biertje Vostok Space Beer wordt gemaakt door 4 Pines Brewing in samenwerking met Saber Astronautics.

Gezamenlijk hebben zij dit eerste biertje gemaakt dat speciaal in de ruimte kan worden gedronken. Daarbij hebben ze rekening gehouden met verschillende veranderingen die je tegenkomt als je in de ruimte zit.

Daarbij kan je denken aan het ontbreken van zwaartekracht, maar ook hoe jouw lichaam reageert op de ruimte. Zo zwelt je tong op en proef je minder. Met Vostok Space Beer zou je volgens de maker heel wat smaak proeven en wordt het bovendien geproduceerd in een speciale fles, waardoor je het makkelijk kunt drinken.

Uitdagingen om bier in de ruimte te drinken

Er zijn nogal wat uitdagingen om in de ruimte net zo te drinken als op aarde, maar het is gelukt door de ontwikkeling van de Vostok Space Beer fles. Voor de bierfles is dezelfde technologie gebruikt als voor brandstoftanks die de ruimte ingaan. Jason Held, CEO van Saber Astronautics, legt uit aan beerandbrewer.com: 'Zonder zwaartekracht is vloeistof moeilijk te drinken zonder het gebruik van een knijpbuisje of rietje.'

Lees ook

'Koolzuurhoudende dranken als bier zijn door de bellen die in de zwaartekracht nog moeilijker te drinken. Dit was de eerste uitdaging die we in 2010 hebben opgelost toen we een bierrecept ontwikkelden dat net genoeg bubbels bevatte om comfortabel te kunnen drinken, terwijl je er nog steeds voor zorgde dat je de bubbels op je tong kon proeven.'

'De laatste uitdaging was om een fles te ontwikkelen waarmee de ruimtereiziger bier kon drinken zonder zwaartekracht, net als op aarde. Om dit te bereiken, heeft de fles een speciaal inzetstuk dat de oppervlaktespanning gebruikt om het bier van de bodem van de fles naar het mondstuk te leiden, zodat je normaal kunt drinken. Vliegproeven met ZERO-G Corporation bewezen dat het concept geweldig werkt.'

Realiteit

Bier voor in de ruimte Of het biertje er echter ooit gaat komen, dat is nog maar zeer de vraag. Men wil namelijk een miljoen dollar gaan ophalen en daarbij wordt één lullig flesje voor 279 dollar aan de man gebracht. Dat komt neer op 230 euro. Daar kun je op de grond heel wat meer bier voor halen, vooral als het bier in de aanbieding is.

Voor die prijs wordt het bier ook nog niet eens verstuurd. Je moet het gaan ophalen in het Verenigd Koninkrijk. Wil je er gelijk een Zero Gravity-vlucht bij hebben, dan is dat voor 40.000 dollar mogelijk. Heb jij het ervoor over?

Cookie instellingen