Bierglas Vormen

Vorm bierglas beïnvloedt hoe snel je drinkt

Weer te diep in het glaasje gekeken afgelopen weekend? Dan kun je vanaf nu het glaasje de schuld geven! Uit onderzoek is gebleken dat de vorm van je glas invloed heeft op de snelheid waarmee je bier drinkt.


Wetenschappers hebben ontdekt dat de vorm van je glas invloed heeft op de snelheid waarmee je je bier drinkt. De ontdekking is gedaan door middel van experimenten. Klinkt als een leuke casus om proefpersoon voor te zijn!

Proefpersonen drinken bier

De onderzoekers hebben 160 mensen bier uit twee glazen laten drinken. Deze proefpersonen waren niet verslaafd aan alcohol en zijn dat ook nooit geweest. In het eerste experiment kregen alle 160 proefpersonen een drankje zonder alcohol voorgeschoteld. Dit drankje zat in een recht glas of in een bierglas. De tweede ronde verliep op dezelfde manier, alleen kregen de proefpersonen nu bier geserveerd in de twee verschillende glazen.

Opvallende resultaten

Er kwamen opvallende resultaten uit de test. De proefpersonen dronken het bier uit het rechte glas twee keer zo langzaam als het bier uit het bierglas. Maar bij de drank zonder alcohol werd uit beide glazen even snel gedronken. Dit komt doordat het lastiger is om vast te stellen wanneer een bierglas met al zijn rondingen half leeg is. Daardoor kun je moeilijker beoordelen hoeveel je al gedronken hebt.

Neem even een kijkje in onze shop om te zien welk glas jij de schuld kan geven dit weekend ;)

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Amstel Pilsener

Buurtfeestje
Deze commercial van Amstel verschilt al erg met de voorgaande commercials. Tijdens deze Commercial staan namelijk ook dames op de voorgrond.

Meer reclames van Amstel Pilsener