Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vorm bierglas beïnvloedt hoe snel je drinkt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vorm bierglas beïnvloedt hoe snel je drinkt

Weer te diep in het glaasje gekeken afgelopen weekend? Dan kun je vanaf nu het glaasje de schuld geven! Uit onderzoek is gebleken dat de vorm van je glas invloed heeft op de snelheid waarmee je bier drinkt.

Bierglas Vormen

Wetenschappers hebben ontdekt dat de vorm van je glas invloed heeft op de snelheid waarmee je je bier drinkt. De ontdekking is gedaan door middel van experimenten. Klinkt als een leuke casus om proefpersoon voor te zijn!

Proefpersonen drinken bier

De onderzoekers hebben 160 mensen bier uit twee glazen laten drinken. Deze proefpersonen waren niet verslaafd aan alcohol en zijn dat ook nooit geweest. In het eerste experiment kregen alle 160 proefpersonen een drankje zonder alcohol voorgeschoteld. Dit drankje zat in een recht glas of in een bierglas. De tweede ronde verliep op dezelfde manier, alleen kregen de proefpersonen nu bier geserveerd in de twee verschillende glazen.

Lees ook

Opvallende resultaten

Er kwamen opvallende resultaten uit de test. De proefpersonen dronken het bier uit het rechte glas twee keer zo langzaam als het bier uit het bierglas. Maar bij de drank zonder alcohol werd uit beide glazen even snel gedronken. Dit komt doordat het lastiger is om vast te stellen wanneer een bierglas met al zijn rondingen half leeg is. Daardoor kun je moeilijker beoordelen hoeveel je al gedronken hebt.

Neem even een kijkje in onze shop om te zien welk glas jij de schuld kan geven dit weekend ;)