Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wat doen bier, wijn en sterkere drank met je?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wat doen verschillende dranken met je?

Bijna iedereen houdt wel eens van een glas bier, wijn of sterke drank. Maar wat doet dit met een persoon? Het Engelse medische tijdschrift BMJ deed hier onderzoek naar met ongeveer 30.000 proefpersonen tussen 18 en 34 jaar uit 21 landen.

Bier en wijn

Uitslagen onderzoek:

Wij houden allemaal van een biertje. Bier kan bij gematigde consumptie positieve effecten hebben op je gezondheid. In dit onderzoek zijn ook wijn en sterke drank meegenomen.Men heeft in dit onderzoek vooral gelet op welke emotionele response proefpersonen gaven per drank. Hieronder een korte samenvatting van de resultaten per type drank. 

Bier

Bier met shotjesNa het drinken van bier had rond de 50% van de mensen een ontspannen gevoel. Bier had echter ook een slechte invloed op de proefpersonen. Mensen zouden sneller last hebben van vermoeidheid en ook gaven zij aan dat ze zich aardig misselijk voelden na het drinken van bier.

Verder hadden mensen geen emotionele reactie na het bier drinken. Dit betekent dat een paar glazen bier dus minder effect op emoties heeft dan wijn of sterkere dranken. 

Wijn

Na een paar glazen wijn had 20% van de proefpersonen datzelfde ontspannen gevoel als na het bier drinken. Naast een paar negatieve emoties/acties had wijn ook weinig invloed op de emoties van de proefpersonen. Een van de negatieve acties die werd gemeten bij de wijndrinkers is agressie. 2,5% van de proefpersonen merkte dat hij/zij lichtelijk agressief werd na een paar glazen wijn. 

Lees ook

Daarnaast blijk je nogal vermoeid te raken van wijn: meer dan 60% van de proefpersonen had hier last van.

Sterke drank

Sterke drank bleek het meeste effect te hebben op de emoties van de proefpersonen. De mensen zouden minder hebben gemerkt van het ontspannen gevoel dat ze hadden tijdens het drinken van bier of rode wijn.

Bij sterke drank werd dus de grootste emotionele response gemeten. Zo voelden 59% van de respondenten zich vol zelfvertrouwen en energie en gaf 40% aan zich sexy te voelen. Daar tegenover stond dat ze last hadden van agressie, ze zich sneller ziek voelden en ze waren emotioneel zwakker dan nuchtere mensen.