Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wat is een biertaxi? Hoe en waar kun je bestellen?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wat is een biertaxi?

Wist je dat...

de biertaxi ideaal is als je bier op is en je hebt geen zin meer om de deur uit te gaan? Het bier wordt namelijk bij je thuis bezorgd!

De Biertaxi

Wat is een biertaxi?

De naam biertaxi slaat eigenlijk nergens op. Neem de betekenis dus vooral niet te letterlijk!
Een biertaxi (ook wel bierkoerier genoemd) is een bedrijf die bier aan huis bezorgt. Ideaal als je geen zin meer hebt om de deur uit te gaan of als je bezoek hebt en het bier is ineens op. Het principe is simpel: je plaatst een bestelling en de bier taxi komt dit vervolgens bij je thuis of bijvoorbeeld op kantoor afleveren. 

Welke biertaxi's zijn er?

Er zijn verschillende biertaxi's in Nederland. Deze biertaxi's bevinden zich niet allemaal op dezelfde plek, maar zitten verspreid door heel Nederland. De kans dat er een biertaxi bij jou in de buurt zit is dus groot! 

Voorbeelden van biertaxi's zijn:

Op onze Bierkoerier pagina is het mogelijk om een biertaxi bij je in de buurt te zoeken. 

biertaxi en bierkoeriers

Bestellen bij biertaxi's

Voordat er een biertaxi bij je thuis langs komt, moet er natuurlijk eerst een bestelling geplaatst worden. Bij alle biertaxi's kun je online een bestelling plaatsen, dus via hun website.

Vervolgens kun je heel makkelijk online of met je creditcard afrekenen. Liever contant betalen? Dit kan ook bij de meeste biertaxi's. Zorg dan wel dat je zoveel mogelijk gepast betaalt, biertaxi's hebben niet altijd veel wisselgeld bij zich. Bij sommige bier taxi's is het ook mogelijk om telefonisch te bestellen.

Wat kun je allemaal bestellen bij biertaxi's?

Naast bier kun je bij biertaxi's ook nog veel andere dingen bestellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wijn of frisdrank?

Zijn je sigaretten op of heb je gewoon zin in een vette hap? Ook daarvoor ben je bij veel biertaxi's aan het goede adres! De meeste bedrijven hebben een online menukaart.

Wat zijn de openingstijden van biertaxi's?

Dit is natuurlijk verschillend per biertaxi. Wat de meeste bedrijven wel gemeen hebben is dat ze zeer ruime openingstijden hanteren. Zo kun je vaak tot diep in de nachts bestellingen plaatsen. Sommige biertaxi's zijn in het weekend zelfs tot 5 uur 's nachts geopend!

Verschil bierkoerier en biertaxi

De termen bierkoerier en biertaxi worden allebei gebruikt. De vraag is dan: Zit er verschil tussen een bierkoerier en een biertaxi? Het antwoord is simpel: dat verschil is er niet. Ze doen allebei precies hetzelfde werk: het bezorgen van bier aan huis.

In Nederland zijn meer dan 60 bedrijven die bier bezorgen en de meeste bedrijven noemen zich bierkoerier, biertaxi, drankkoerier of avondwinkel. Biernet heeft al deze bedrijven in de bierkoerier sectie gerangschikt.