Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierproeverij Market Garden Nijmegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierproeverij - Market Garden Nijmegen

In september staat weer een supergave proeverij op de planning. Rondom Market Garden Nijmegen organiseren wij op drie dagen een proeverij die in het teken staat van Market Garden.

market garden afbeelding

Bierproeverij in Nijmegen

In september 2024 staat er weer een supergave proeverij op de planning. Rondom Market Garden Nijmegen organiseert Bierproeven.nu een proeverij die in het teken staat van Market Garden. Operatie Market Garden Nijmegen was een van de meest dramatische gevechtshandelingen uit de Tweede Wereldoorlog. Nijmegen was ruim negen maanden een frontstad. Op 17 september ging operatie Market Garden van start. Om te kunnen doorstoten tot het industriële hart van Duitsland moesten er een aantal bruggen in Nederland worden veroverd. De brug in Nijmegen over de Waal was daar één van. Om die verovering te realiseren zetten de Geallieerden parachutisten in. Terwijl in het zuiden de tanks en infanterie de Belgisch-Nederlandse grens overstaken en naar het noorden stootten, moesten zij de brug veroveren om te voorkomen dat deze zou worden opgeblazen. Belangrijk punt was hierbij de Valkhofbunker.

In de kelder van de prachtige Stevenskerk rijpen zij hun bieren, maar het doet ook dienst als bijzonder en sfeervol proeflokaal voor onze proeverijen. In dit gezellige proeflokaal staat op 13, 20 22 september 2024 een heerlijke bierproeverij van 5 bijzondere speciaalbieren op je te wachten. Een 2 tot 2,5 uur durende smaakvolle activiteit met een diversiteit aan bieren, de prachtigste verhalen en uiteraard veel bierige informatie.  Neem je vrienden of familie mee en laat je onderdompelen in ons enthousiasme over bier en sta stil bij Operatie Market Garden.

(Openings)tijden

Vrijdag 13 september van 19:00 tot 21:30 uur
Vrijdag 20 september van 19:00 tot 21:30 uur
Zondag 22 september van 19:00 tot 21:30 uur

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen