Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Den Duffeleir | Bierbrouwerij Duffel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Den Duffeleir

Brouwerij Den Duffeleir is een bierbrouwerij uit Duffel (België) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Brouwerij Den Duffeleir
Brouwerij Den Duffeleir
Brouwerij Den Duffeleir logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij Den Duffeleir

Er is bij ons geen uitgebreide informatie bekend over de biermerken van Brouwerij Den Duffeleir.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Den Duffeleir!

Achtergrond informatie

In 2018 vormde Johan Hauquier zijn loodgietersbedrijf om naar bierbrouwerij. Wat ontstond uit een jongensdroom is beetje bij beetje realiteit aan het worden. In juni 2019 behaalde Johan, na 2 jaar avondschool zijn certificaat technicus in de fermentatieprocessen bierbrouwen. Eveneens in diezelfde maand brouwden zij het eerste brouwsel als bierfirma de Den Duffeleir tripel amber 7°.

Lees ook

Vanaf einde augustus bracht de brouwerij de eerste batch streekbier uit in het eigen dorp Duffel. Na meer dan een jaar, kregen ze van de gemeente de vergunning om thuis te brouwen. Een paar maanden later volgde de overige vergunningen voor accijnzen en voedselveiligheid. Brouwerij Den Duffeleir gaat binnenkort dus kleine batchen bier (per 50 a 100 l.) en nieuwe recepten vanuit huis brouwen. De bierbrouwerij hoopt tegen tweede helft juli 2020 een nieuw zomers smaakvol bier te laten proeven op een veilig terras. De grote batchen bier worden samen gebrouwen in de gemeente Lubbeek.

Tripel Amber 7°

Tripel amber 7° bestaat uit kraantjeswater, 3 Belgische mouten, 2 hoppen en gist. Het is uiteraard amberkleurig en heeft een fruitige en afgelijnde bitterheid in de afdronk. Ideaal dus voor op een zonnig terrasje. Het etiket: daar zie je in het midden de knoop van de bekende “duffelcoat" jas. De duffelcoat was een zware stof die eeuwen geweven werd in Duffel en in heel europa verkocht werd. De promotietekst is dan ook: vroeger was er de zware stof, de knoop en nu het bier!