Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij La Marckloff

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij La Marckloff

Bierbrouwerij La Marckloff was een bierbrouwerij uit Durbuy (België).

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

De Microbrouwerij Marckoff uit Durbuy zet een traditie voort van meer dan 700 jaar. In 1560 is Philippe Marckloff eigenaar van een brouwerijtje in Durbuy. Hij bouwt op een plaats die over de Ourthe uitkijkt het huis genaamd “Au Chesne”.

Traditie herpakken

In 1989 besluiten Jacques en Michel Trine, de huidige eigenaars, weer die traditie op te pakken. De brouwerij is geïnstalleerd in een fantastisch mooi gebouw in natuursteen in Durbuy, het kleinste stadje van de hele wereld. Zoals het een microbrouwerij betaamt, worden de amberkleurige bieren uitsluitend ter plaatse verkocht. Het brouwen van het kostbare drankje gebeurt achter een glazen wand op ambachtelijke wijze zodat iedereen de voorbereidingen kan volgen. Een cassette met Nederlandse of Franse tekst helpt u het proces volgen. En de baas speelt graag gids voor groepen.

De microbrouwerij heeft een bestaansrecht gekregen, voornamelijk door de toenemende belangstelling voor streekproducten en ambachtelijke productiemethodes. De eerste microbrouwerij, in België, werd in 1979 opgericht.