Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Henricus | Paljas bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Henricus

Brouwerij Henricus is een bierbrouwerij uit Brugge (België) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Brouwerij Henricus Paljas
Logo Paljas Blonde
Header Paljas Blond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Henricus

Brouwerij Henricus heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Henricus!
 • Paljas Blond - Blond - 6%

  Zoete fruitige Blond met een lichte kruidigheid. Toegankelijk met een fraaie balans en een bescheiden bitterheid in de nasmaak.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Henricus is in 2013 opgericht door Mathias Van den Poel in Brugge, België. Van den Poel laat momenteel het bier nog brouwen bij een andere brouwerij. Brouwerij Henricus heeft momenteel alleen nog Paljas op de markt gezet, maar zegt dat er binnenkort ook een nieuw bruin streekbiertje komt. Ook wil brouwerij Henricus binnenkort zelf zijjn bier brouwen.

  Lees ook

  Paljas speciaalbier 

  Het bekendste biertje van de brouwerij is Paljas. Het speciaalbier Paljas wordt in opdracht van Brouwerij Henricus gebrouwen door Brouwerij Anders. Eerst werd Paljas blondbier gebrouwen, een ongefilte Brouwerij Henricus Paljas rt biertje met hoge gisting en hergisting op de fles. Later kwamen ook de donkerbier, IPA, rosébier en saisonbier op de markt. Paljas is een speciaalbier die voor het eerst werd gebrouwen in 2013 en heeft al verschillende prijzen gewonnen. In 2015 heeft Paljas IPA de prijs ontvangen voor 'Belgiums Best IPA'. In 2017 heeft Paljas Saison de prijs 'Country Winner Belgium' gewonnen. De speciaalbieren van Palja zijn in 20 landen te verkrijgen.

  Het Paljas speciaalbier is een Belgisch bier met hoge gisting, gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en nagisting.