De Drie ridders brouwerij

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Actieve brouwerij
Nee (21 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
1899
Gestopt in
1996 (97 jaar actief geweest)

Biermerken van De Drie ridders brouwerij

Geen biermerk bekend van De Drie ridders brouwerij.

Achtergrond informatie

Brouwerij De Drie Ridderrs is opgericht in 1899 als naam Brasserie Henri Dequeker. Na WO II (1944) herstarte Achille Vandenbroucke er een brouwerij/Mouterij op. De naam werd veranderd in 'De Drie Ridders' (The Three Knights) Deze stopte in 1996.

Bieren waarvan ;Cyper, (Special)Vernus, Bruin Tafelbier, Hella (Export), Excella (Super Ale),Special Vanhast. Andere zijn blond tafelbier,Elite super ale, Hella Opper, Mariot, Munik, Norda Pils, Stout.

Jerome Catrysse

De volgende info werd ons in 2017 geleverd door Het Oud Brouwershof:

'Het is niet Henri Dequeker die daar heeft gebrouwen. Volgens de archieven, dus bevolkingsregisters + de verkoopsaktes van de gebouwen is het Jerome Catrysse die daar brouwde. Henri Dequeker gehuwd met Rachel Amandine Rooryck brouwde op de Weegschede 49 bier, ook in Gijverinkhove.

Er waren namelijk 2 brouwerijen tijdens de eerste wereldoorlog in Gijverinkhove. Kan ik ook nog eens staven aan de hand van een document van de accijnzen.'

 Het is zo dat vroeger een deel van nummer 49 toebehoorde aan de 50 (huisnummers). 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Vansevenant Griet (gast) op 30-08-2017 om 17:13:24

Beste,na verder opzoekingen kan ik u mededelen dat bovenstaande info niet klopt. Ik ben in het bezit van bewijs hiervan.Ik deed opzoekingswerk in de archieven en het is niet Henri Dequeker dat hier bier brouwde, maar Jerome Catrysse. Ik nam foto's van de archieven. Henri Dequeker brouwde op de Weegschede 49 bier, ook in Gijverinkhove. Er waren namelijk 2 brouwerijen op dat moment. Dit alles kan ik staven a.d.h.v. documenten. Je zal je waarschijnlijk afvragen vanwaar die interesse. Ik woon op de weegschede 49 en kocht ook de weegschede 50 waar ik een vakantiewoning Het Oud Brouwershof opende. www.hetoudbrouwershof.beHiervoor wou ik de geschiedenis in kaart brengen. Je kunt mij steeds contacteren op : 058/317084Mvg. Griet