Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brasserie Artisanale de Redange

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brasserie Artisanale de Redange

Brasserie Artisanale de Redange was een bierbrouwerij uit Redange-sur-Attert (Luxemburg).

Gegevens brouwerij

 • Type brouwerij

  Productiebrouwerij

 • Actief

  Nee, in 2006 gesloten (7 jaar actief geweest)

 • Straat

  Grand-rue 61

 • Plaats

  Redange-sur-Attert

 • Provincie

  Diekirch

 • Land

  Luxemburg

 • Telefoonnummer

  +352 62 93 11

Achtergrond informatie

Brasserie Artisanale de Redange is een nieuwe, kleine ambachtelijke brouwerij in de stad Redange-sur-Attert, in 1999 opgericht door voormalige thuisbrouwer Jean Bollendorff.
De brouwerij is gevestigd in een 19e eeuws gebouw. Ook opende Jean kort hierna een brewpub, die verbonden is aan de brouwerij.

De bieren

De eerste verkoop van Redange vond plaats in juli 2000 tijdens een open-air concert. Het enige bier was toen nog Okult nr. 1 (alias Blanche, een Belgisch-stijl tarwe beer/5.4%). Okult nr. 2 (aka Rousse, een rode ALE) is het tweede bier dat aangeboden werd. De flessen en fusten van deze bieren worden verkocht in diverse cafés en winkels in Luxemburg. Na een gedege groei heeft Bollendorff ook plannen om verkoop uit te breiden naar België en de nabijgelegen Franse steden en om zo tot een productie te komen van 10.000-15.000 hectoliter per jaar.

Lees ook

Faillissement

Helaas moest de eigenaar de dag voor de verjaardag van het groothertog het faillissement aanvragen. Een echt verlies voor de microbrouwcultuur in Luxemburg. De brouwerij is dan wel moeten stoppen maar u kunt nog steeds de Nummer 1 Okult, Okult nr. 2 en de Qwaffit Stout kopen, nu gebrouwen door Brasserie Simon.

Het restaurant is nog steeds in geopend.