Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brasserie Nationale de Luxembourg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brasserie Nationale de Luxembourg

Brasserie Nationale de Luxembourg is een bierbrouwerij uit Bascharage (Luxemburg) die is opgericht in 1975.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brasserie Nationale de Luxembourg.

Voeg nu een bier toe van Brasserie Nationale de Luxembourg!

    Achtergrond informatie

    Lees ook

    Brasserie Nationale is de grootste brouwerij in Luxemburg, gevestigd in Bascharage. Ze exporteren ook naar België en Frankrijk. Ze brouwen bier onder de merknaam Bofferding en Battin.
    De Brasserie Nationale werd geboren in 1975 uit de fusie van twee brouwerijen: Brasserie de Bofferding uit Bascharage, opgericht door Jean-Baptiste Bofferding in 1842, en de Brasserie Funck-Bricher gelegen aan de Grund (in Luxemburg-Stad), opgericht in 1764. In 1964 werd de Brouwerij Funck-Bricher al gekocht van de kleinere Brasserie de Dudelange. Na de fusie van de twee brouwerijen werd voltooid, de pas opgerichte Nationale Brasserie sloot de oude brouwerij in de Grund en delocated het is de productie volledig in om de Bofferding brouwerij in Bascharage. In 2005 kocht de Nationale Brasserie de Brasserie Battin van Esch-Alzette (die werd opgericht in 1937) en bracht de productie van Battin-bier aan haar brouwerij in Bascharage.
    1988: Installatie van verwarming op gas en een stoomketel.
    1990 Opening van 5 nieuwe fermentatie tanks en opslag met een totale capaciteit van 458,000 liter.
    1993: Ingebruikname van een nieuwe brouwzaal.
    1995: De Nationale Brouwerij ontvangt de Grand Prix CWD 1995 (hoogste onderscheiding voor een brouwerij). Controle van de CWD onder meer de kwaliteit van het bier, de wijze van productie, de smaak kenmerken, enz.
    Januari 2000: Opening van een nieuwe methode van het schoonmaken fermentoren: het CIP (Cleaning In Place). Het vermindert het waterverbruik in vergelijking met een conventionele reiniging van bijna 70%, en het schoonmaken van 50%.
    November 2000: Presentatie van "Merlin". Deze investering in haar brouwhuis, kan perfect controle van de kookwijn en vermindering van haar energiebehoeften te voorzien, terwijl het verbeteren van de kwaliteit van het bier.
    2002: De Fedil bekroond met de Milieu Award voor industrie in de Brasserie Nationale voor "Merlin". Deze prijs erkent de inspanningen op het gebied van milieubescherming. Om soortgelijke redenen heeft de Europese Commissie toekenning van de Europese prijs voor het milieu bij Brasserie Nationale.
    2004: Verwerving van een nieuwe koelinstallatie voor de productie van koel-eisen. Het vermindert de hoeveelheid koelmiddel gas dat wordt gebruikt door ongeveer 95% ten opzichte van de oude faciliteiten en een verminderde energiebehoefte met 30%.
    2005: Opening van het nieuwe bottelarij (12 miljoen euro investeringen).
    2006: Inhuldiging van de nieuwe lab: de kwaliteitscontrole is het analyseren van elke stap van de productie van bier Bofferding om perfecte kwaliteit te waarborgen.
    2007: overeenkomst met China Export en tussen de groep Bofferding King Mang.
    2009: Installatie van acht nieuwe schepen in de modernisering van de watervoorziening brouwen Brouwerij.
    In 2010 werden ongeveer 26.902 hectoliter Battin geproduceerd. Dit is de derde grootste bierproductie in Luxemburg, achter Bofferding (101.000 hl), de Diekirch (geschatte productie van 70.000 hectoliter). De natuurlijke groei van de productie van Battin in 2010 ten opzichte van 2009, bedroeg 6,2%.

    Cookie instellingen