Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Stollenberg | Bierbrouwerij uit Groesbeek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Stollenberg

Brouwerij Stollenberg was een bierbrouwerij uit Groesbeek (Nederland). Deze brouwerij had 1 bier in het assortiment.

Brouwerij Stollenberg bieren
Heerlijkheid bier
Stollenberg Brouwerij logo

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Brouwerij Stollenberg is een huurbrouwerij uit Groesbeek. Bij oprichting in 2017 lanceerden zij twee speciaalbieren: Heerlijkheid (blond bier) en Kabouterbok (bockbier).

Lees ook

Brouwerij Stollenberg opereerde eerst in Berg en Dal, maar is in 2019 verhuisd naar Groesbeek. In dat jaar gingen zij een samenwerking aan met Brouwerij D'n Drul. Deze twee brouwerijen brouwen in 1 pand samen aan bieren en brengen deze onafhankelijk van elkaar uit. Dit hebben de brouwerijen gedaan omdat ze zo meer brouwcapaciteit hebben en zo in grotere hoeveelheden bier kunnen brouwen.

Gestopt 

Het gebruik van de gezamenlijke brouwerij (sinds 2019) ging de eerste jaren harmonieus. Hoewel de samenwerking in eerste instantie goed verliep, ontstonden er spanningen tussen de partijen, die van kwaad tot erger werden. Na een goed gesprek heeft Arnoud van de Stollenberg brouwerij in 2023 besloten om uit de gezamenlijke onderneming te stappen, waardoor Roland van de D'n Drul-brouwerij alleen verder ging. Het gezamenlijke avontuur is ten einde gekomen en Brouwerij Stollenberg is daarmee opgehouden te bestaan.

Cookie instellingen