Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbierbrouwerij Tiel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbierbrouwerij Tiel

Stadsbierbrouwerij Tiel was een bierbrouwerij uit Tiel (Nederland).

Gegevens brouwerij

 • Type brouwerij

  Productiebrouwerij

 • Actief

  Nee, in 2002 gesloten (1 jaar actief geweest)

 • Straat

  weerstraat 49

 • Plaats

  Tiel

 • Provincie

  Gelderland

 • Land

  Nederland

Biermerken van Stadsbierbrouwerij Tiel


Er zijn helaas geen bieren bij ons bekend van Stadsbierbrouwerij Tiel.


Voeg nu een bier toe van Stadsbierbrouwerij Tiel!

Achtergrond informatie

De brouwerij van Louis van Ameijde (1951) is gehuisvest in een pand stammend uit de zeventiende eeuw. In juni 2001 werd hier de brouwinstallatie geplaatst die werd over genomen van Brouwerij de Gans en hierdoor hield deze op te bestaan. Ook alle receptuur van Brouwerij de Gans is overgenomen dus zullen deze bieren gebrouwen blijven worden. Na de zomer van 2001 werd begonnen met brouwen in het proeflokaal annex café, heel toevallig ook geheten, De Gans.

Op zaterdag 23 maart 2002 werd het eerste officiele brouwsel gemaakt. Rien van Lith, die eerder stage heeft gelopen bij [[[Raaf de, Brouwerij - Heumen|Brouwerij de Raaf]], is verantwoordelijk voor het brouwproces. Het is de bedoeling dat Rien deze kennis langzaam maar zeker overdraagt aan Louis. Het is de bedoeling om op termijn ongeveer 10.000 liter per jaar de brouwen. Men streeft voorlopig naar 180 liter per maand. Gezien de beperkte ruimte zal er per jaar ongeveer 10.000 liter gebrouwen gaan worden.

Op 10 mei 2002 werd eigenaar Louis van Ameijde in elkaar geslagen. Dit heeft Louis doen besluiten zijn brouwactiviteiten voorlopig stil te leggen. Later dat jaar werd de brouwerij definitief gesloten.