Stadsbierbrouwerij Tiel

Gegevens brouwerij
Provincie
Oude locatie brouwerij
weerstraat 49
Plaats
Actieve brouwerij
Nee (17 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
2001
Gestopt in
2002 (1 jaar actief geweest)

Biermerken van Stadsbierbrouwerij Tiel

Geen biermerk bekend van Stadsbierbrouwerij Tiel.

Achtergrond informatie

De brouwerij van Louis van Ameijde (1951) is gehuisvest in een pand stammend uit de zeventiende eeuw. In juni 2001 werd hier de brouwinstallatie geplaatst die werd over genomen van Brouwerij de Gans en hierdoor hield deze op te bestaan. Ook alle receptuur van Brouwerij de Gans is overgenomen dus zullen deze bieren gebrouwen blijven worden. Na de zomer van 2001 werd begonnen met brouwen in het proeflokaal annex café, heel toevallig ook geheten, De Gans.

Op zaterdag 23 maart 2002 werd het eerste officiele brouwsel gemaakt. Rien van Lith, die eerder stage heeft gelopen bij [[[Raaf de, Brouwerij - Heumen|Brouwerij de Raaf]], is verantwoordelijk voor het brouwproces. Het is de bedoeling dat Rien deze kennis langzaam maar zeker overdraagt aan Louis. Het is de bedoeling om op termijn ongeveer 10.000 liter per jaar de brouwen. Men streeft voorlopig naar 180 liter per maand. Gezien de beperkte ruimte zal er per jaar ongeveer 10.000 liter gebrouwen gaan worden.

Op 10 mei 2002 werd eigenaar Louis van Ameijde in elkaar geslagen. Dit heeft Louis doen besluiten zijn brouwactiviteiten voorlopig stil te leggen. Later dat jaar werd de brouwerij definitief gesloten.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.