Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Wijchense Schòne | Bierbrouwerij in Wijchen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Wijchense Schòne

Brouwerij Wijchense Schòne is gevestigd in Wijchen in Nederland.

Wijchense Schòne Brouwerij bier
Wijchense Schòne Brouwerij logo
Wanne Kwats van Wijchense Schòne

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij Wijchense Schòne


Er zijn helaas geen bieren bij ons bekend van Brouwerij Wijchense Schòne.


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Wijchense Schòne!

Achtergrond informatie

Wijchense Schòne is een bierbrouwerij in Wijchen (Gelderland). Sinds 2016 wordt er bier uit eigen ketels gebrouwen en sinds 2017 kun je er ook proeverijen, rondleidingen en workshops volgen.

Mede-eigenaar Paul Bier: "Wij verzorgen sinds 2017 ook rondleidingen, proeverijen en workshops. Ook is het mogelijk om bij ons een combi bbq- / bierbrouwworkshop te volgen. We hebben een proeflokaal op afspraak wat wij delen met het bbq-college. Het bbq-college geeft bbq workshops.

Wat wij regelmatig hebben gedaan met een groep van 20 personen is dat er 10 personen gaan bbqen en 10 personen gaan bierbrouwen. Tussen het brouwproces door wordt het bereidde eten opgegeten. Na een maand kan het bier meegenomen worden naar huis. Het is bij ons ook mogelijk om online te bestellen via de mail. Je kan bij ons pinnen en afhalen bij de brouwerij."

Historie Wijchense Schòne

Haike Toonen brouwt al zeker 25 jaar bier, waarvan de afgelopen 5 jaar intensief. In die 25 jaar heeft hij al verschillende soorten bier gebrouwen, waarmee hij bierbrouwen tot een ware specialiteit heeft gemaakt. Naast de brouwerij is hij werkzaam bij ROC Rivor in Tiel als docent Somatologie.

Paul Bier brouwt sinds 2013 bier. Zijn achternaam is mede de reden geweest om te starten met bierbrouwen. Want zeg nou zelf, iemand met zo’n achternaam moet toch zijn eigen bier hebben. Naast de brouwerij werkt hij bij een bouwadviesbureau in Druten.

Commercieel brouwen

Haike en Paul hebben elkaar op 20 oktober 2013 leren kennen via het hobbybrouwforum. Na enkele gesprekken is er een afspraak gemaakt om bij elkaar in de ’brouwkeuken’ te kijken. Onder het genot van elkaars bier werd dè belangrijke vraag gesteld "Heb je wel eens nagedacht om commercieel bier te gaan brouwen ". Brouwerij Wijchense Schöne was geboren!

De bieren van de brouwerij

Brouwerij Wijchense Schöne wil unieke bieren op de markt zetten. Alle bieren zullen een authentieke Wijchense naam dragen. Om tot unieke en nieuwe bieren te komen worden alle bieren in onze thuisbrouwerij bedacht en uitgeprobeerd. Vrienden en collega’s werpen zich maar al te graag op als proefkonijn. Als we in onze ogen een perfect bier hebben gebrouwen, dan wordt deze in grotere hoeveelheden geproduceerd bij een huurbrouwerij. Ons eerste bier ‘Blonde Dern’ is gebrouwen bij Brouwerij Sint Servattumus in Schijndel. Onze ambitie is om onze eigen professionele brouwinstallatie te hebben en Nederland te plezieren met onze bieren. We willen een vijftal bieren maken die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Daarnaast willen we enkele seizoensgebonden bieren maken.

2015/ 2016

Het bier van brouwerij Wijchense Schöne komt binnenkort ook daadwerkelijk van Wijchense bodem.

In 2015 werd ruim 5.600 liter bier gemaakt voor het Wijchense bedrijf. Mede-eigenaar Paul Bier denkt dat de komende jaren te kunnen uitbouwen naar 15.000 liter.

De bieren worden inmiddels verkocht en geschonken op meer dan 40 plekken in de gemeenten Wijchen, Beuningen, Mook en Middelaar en Heumen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!