Brouwerij Wijchense Schöne

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Kastanjepad 18
Postcode
6604 BK
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2013
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Wijchense Schöne

Geen biermerk bekend van Brouwerij Wijchense Schöne. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Achtergrond informatie

Haike Toonen brouwt al zeker 25 jaar bier, waarvan de afgelopen 5 jaar intensief. In die 25 jaar heeft hij al verschillende soorten bier gebrouwen, waarmee hij bierbrouwen tot een ware specialiteit heeft gemaakt. Naast de brouwerij is hij werkzaam bij ROC Rivor in Tiel als docent Somatologie.

Paul Bier brouwt sinds 2013 bier. Zijn achternaam is mede de reden geweest om te starten met bierbrouwen. Want zeg nou zelf, iemand met zo’n achternaam moet toch zijn eigen bier hebben. Naast de brouwerij werkt hij bij een bouwadviesbureau in Druten.

Commercieel brouwen

Haike en Paul hebben elkaar op 20 oktober 2013 leren kennen via het hobbybrouwforum. Na enkele gesprekken is er een afspraak gemaakt om bij elkaar in de ’brouwkeuken’ te kijken. Onder het genot van elkaars bier werd dè belangrijke vraag gesteld “Heb je wel eens nagedacht om commercieel bier te gaan brouwen “. Brouwerij Wijchense Schöne was geboren!

De bieren van de brouwerij

Brouwerij Wijchense Schöne wil unieke bieren op de markt zetten. Alle bieren zullen een authentieke Wijchense naam dragen. Om tot unieke en nieuwe bieren te komen worden alle bieren in onze thuisbrouwerij bedacht en uitgeprobeerd. Vrienden en collega’s werpen zich maar al te graag op als proefkonijn. Als we in onze ogen een perfect bier hebben gebrouwen, dan wordt deze in grotere hoeveelheden geproduceerd bij een huurbrouwerij. Ons eerste bier ‘Blonde Dern’ is gebrouwen bij Brouwerij Sint Servattumus in Schijndel. Onze ambitie is om onze eigen professionele brouwinstallatie te hebben en Nederland te plezieren met onze bieren. We willen een vijftal bieren maken die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Daarnaast willen we enkele seizoensgebonden bieren maken.

2015/ 2016

Het bier van brouwerij Wijchense Schöne komt binnenkort ook daadwerkelijk van Wijchense bodem.

In 2015 werd ruim 5.600 liter bier gemaakt voor het Wijchense bedrijf. Mede-eigenaar Paul Bier denkt dat de komende jaren te kunnen uitbouwen naar 15.000 liter.

De bieren worden inmiddels verkocht en geschonken op meer dan 40 plekken in de gemeenten Wijchen, Beuningen, Mook en Middelaar en Heumen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.