Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij de Keyzer | Brouwerij Bosch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij de Keyzer

Bierbrouwerij de Keyzer was een bierbrouwerij uit Maastricht (Nederland).

bouwerij bosch maastricht

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Brouwerij Bosch uit Maastricht komt voort uit 'Stichting Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. De stichting werd in 2000 opgericht om Paul Bosch' werk te steunen.

Historie Brouwerij Bosch

Nieuw leven in blazen

Brouwerij de Keyzer Zes initiatiefnemers vatten het plan op om de brouwerij van weleer, Bierbrouwerij de Keyzer nieuw leven in te blazen. Middels een poster werd opgeroepen tot steun aan de actie ('t Is nog neet te laat! Veer hawwe (vaan) Mestreechs beer op 't vaat!). Er werden ook "Aandelen Stadsbrouwerij" uitgegeven om financieel armslag te krijgen waar via de website op ingeschreven kon worden tegen een kostprijs van 200 Euro per stuk.

Lees ook

De initiatiefnemers

Paul Bosch, de laatste eigenaar dan de oude brouwerij, gaf hen toestemming de oude recepturen van het gehele assortiment bieren van de voormalige stoombierbrouwerij over te nemen. Eén van de initiatiefnemers is de Maastrichtse Hotel-eigenaar René Persoon die ook al actief was bij Bierbrouwerij d'n Engel. Ook Jules Stijnen, drijvende kracht achter Brouwerij de Heeren van Beeck, is één van de initiatiefnemers. De overige initiatiefnemers zijn: Noël Weltens (algemene leiding, ooit werkzaam bij de Hoge Hotelschool Maastricht en nu bedrijfsleider bij Van der Valk), Martin Heyse (oud-brouwer van Brand) en Paul Berings (commerciële man achter de Moortgat-bieren Duvel en Maredsous).

Bier voor veiligstelling oude gebouwen

Zij hebben zich ten doel gesteld de oude speciaalbieren te doen herleven. Met de opbrengsten moet het behoud van de oude gebouwen worden veilig gesteld. Het is de bedoeling te gaan brouwen met behulp van een nieuwe brouwinstallatie. De oude installatie is niet meer geschikt om de kwaliteit die heden ten dage van bier mag worden verwacht te kunnen garanderen. Eind augustus 2002 werd het eerste bier gepresenteerd: Double Saison de Liège.

Een eigen kleine brouwerij

In 2004 ontvouwden de initiatiefnemers hun plannen om om het voormalige ketelhuis aan het Bassin om te bouwen tot een kleine brouwerij. Het ondernemersplan was klaar en de exploitatie was rond. Het wachten was toen nog op toestemming van de gemeente. Het is de bedoeling de brouwinstallatie van Brouwerij de Heeren van Beeck uit Beek te verhuizen naar Maastricht. Naast de kleinschalige productie en verkoop van streekbieren zullen er rondleidingen worden gegeven en kan het bier worden gedronken in een bijbehorend cafe"š met terras.

Failliet verklaard

op 3 mei 2016 werd Bierbrouwerij De Keyzer B.V. failliet verklaard.

Cookie instellingen