Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Herder Bier | Bierbrouwerij in Velden (Limburg)

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Herder Bier

Herder Bier is een bierbrouwerij uit Velden (Nederland) die is opgericht in 2018.

Herder Bier ingeschonken
Herder bier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Herder Bier

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Herder Bier.

Voeg nu een bier toe van Herder Bier!

Achtergrond informatie

De Herder Bier Brouwerij is in 2018 in Velden (Gemeente Venlo) opgericht. De oprichter van deze brouwerij heeft eerst 10 jaar ervaring opgedaan als hobbybrouwer. In deze 10 jaar heeft de brouwer zijn visie op speciaalbier vastgelegd in vier ambachtelijk gebrouwen bieren met ieder een eigenzinnig karakter.

De locatie van de Herder Bier Brouwerij is al even eigenzinnig. Deze bevindt zich namelijk in de kelderruimte onder de woning van de brouwer. Deze kelder is professioneel verbouwd en heeft een eigen AGP. In maart 2019 is de brouwcapaciteit van de Herder Bier Brouwerij vergroot naar 2 ketels van 130 liter per stuk.

De bieren van Herder Bier worden op ambachtelijke wijze bereid, met louter natuurzuivere ingrediënten. Deze ingrediënten komen bij voorkeur uit eigen streek; zo wordt er zelfs Veldens hop gekweekt voor het beste resultaat. Niets mag de kwaliteit van de brouwsels in de weg staan. Het zachte Limburgse water is een wezenlijk bestanddeel van de bieren. Door de unieke zachtheid van het water verloopt de omzetting van de uit hop afkomstige alfazuren, in (bittere) iso-alfazuren tijdens het koken beter dan bij 'hard' water. Dit komt de smaak van de authentieke bieren van Herder Bier alleen maar ten goede.

Lees ook

De bieren van Herder Bier kenmerken zich door zijn langzame gisting en luie afdronk, vandaar de naam Herder Bier. Naast het vaste assortiment van vier bieren worden er ook authentieke seizoensbieren gebrouwen, zoals lentebock, winterbier en herfstbock. Vooralsnog zijn de bieren, op basis van beschikbare voorraad, alleen rechtstreeks bij de brouwer te koop. Op aanvraag is het mogelijk om een rondleiding te volgen. 

Neem voor het actuele assortiment een kijkje op de website: http://herderbier.nl.

Herder Bieren