Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Onrooise Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Onrooise Bierbrouwerij

Onrooise Bierbrouwerij was een bierbrouwerij uit Boxtel (Nederland).

Onrooise Bierbrouwerij

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Brouwer Edwin Hoogendoorn is een zgn. huurbrouwer. Hij huurt de installatie van een professionele brouwer voor het bereiden van mijn eigen bier, volgens eigen receptuur.

Proefbrouwerij

Daarnaast heeft hij een eigen proefbrouwerij. Deze proefbrouwerij bestaat uit een ‘traditionele’ installatie met een walsenmolen, maischpan, kookpan, wortverzamelpijp, koelspiraal en de nodige slangen. Verwarmen wordt meestal buiten gedaan op een brander. De brouwcapaciteit van deze proefbrouwerij is ongeveer 45 liter maar hij brouwt meestal zo rond de 15 liter. "Anders worden de voorraden te groot en ik wil wel blijven brouwen!" is zijn reactie.

Lees ook

Buurtschap

Onrooi was het buurtschap waar de huidige brouwerij te vinden was. Tot eind jaren 60, begin jaren 70, want toen werd er een nieuwe wijk van Boxtel gebouwd. De enige overgebleven bebouwing van Onrooi aan deze kant van de snelweg is de kinderboerderij en een klein boerderijtje pal tegen de snelweg aan. Edwin is medio 2010 ingeschreven wij de KvK, dit als gevolg van zij verdere professionalisering van de brouwerij.