Onrooise Bierbrouwerij

Gegevens brouwerij
Provincie
Oude locatie brouwerij
Elzengaard 46
Plaats
Actieve brouwerij
Nee (7 jaar geleden gestopt)
Opgericht in
2009
Gestopt in
2012 (3 jaar actief geweest)

Biermerken van Onrooise Bierbrouwerij

Geen biermerk bekend van Onrooise Bierbrouwerij.

Achtergrond informatie

Brouwer Edwin Hoogendoorn is een zgn. huurbrouwer. Hij huurt de installatie van een professionele brouwer voor het bereiden van mijn eigen bier, volgens eigen receptuur.

Proefbrouwerij

Daarnaast heeft hij een eigen proefbrouwerij. Deze proefbrouwerij bestaat uit een ‘traditionele’ installatie met een walsenmolen, maischpan, kookpan, wortverzamelpijp, koelspiraal en de nodige slangen. Verwarmen wordt meestal buiten gedaan op een brander. De brouwcapaciteit van deze proefbrouwerij is ongeveer 45 liter maar hij brouwt meestal zo rond de 15 liter. "Anders worden de voorraden te groot en ik wil wel blijven brouwen!" is zijn reactie.

Buurtschap

Onrooi was het buurtschap waar de huidige brouwerij te vinden was. Tot eind jaren 60, begin jaren 70, want toen werd er een nieuwe wijk van Boxtel gebouwd. De enige overgebleven bebouwing van Onrooi aan deze kant van de snelweg is de kinderboerderij en een klein boerderijtje pal tegen de snelweg aan. Edwin is medio 2010 ingeschreven wij de KvK, dit als gevolg van zij verdere professionalisering van de brouwerij.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.