Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Koekwhouse Bierbrouwerij | Brouwerij uit Nispen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Koekwhouse Bierbrouwerij

Koekwhouse Bierbrouwerij is een bierbrouwerij uit Nispen (Nederland) die is opgericht in 2019.

Koekwhouse bieren
Koekwhouse proeflokaal
Koekwhouse brouwerij logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Koekwhouse Bierbrouwerij.

Voeg nu een bier toe van Koekwhouse Bierbrouwerij!

  Achtergrond informatie

  Christian is in 2018 begonnen met hobby-brouwen van eigen ontworpen bieren. Toen één van zijn eigen biertjes positief beoordeeld werd tijdens een bierproeverij, besloot hij om professioneel te gaan. Sinds 1 mei 2019 staat hij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met Bierbrouwerij Koekwhouse.

  Christian: brouwer van Koekwhouse Bierbrouwerij Christian over de brouwerij: "Ik ben geboren in Tilburg. Daar wordt het woord koekwaus gebruikt voor iemand die een beetje gek is. In 2017 zijn we verhuisd naar Nispen. "We wilden ons huis een leuke naam geven, dat werd Koekwhouse. Omdat we allebei een beetje prettig gestoord zijn. Die naam wordt nu ook gebruikt voor mijn eigen biertjes. Ik heb altijd tegen mijn vrouw gezegd dat het me leuk lijkt om mijn eigen bier te brouwen. Drie jaar geleden kreeg ik dan ook van haar een startpakket voor mijn verjaardag. Toen ben ik ermee gestart en ik heb het eigenlijk meteen groots aangepakt. Ik ben zelf ingrediënten uit gaan zoeken en combinaties gaan maken. Dat resulteerde in verschillende biertjes met bijzondere namen onder andere (Nis)IPA, de Mexican Koekwhouse en Nun Blonden Aop."

  Succes tijdens Dutch Beer Challenge 2021

  Tijdens de Dutch Beer Challenge scoorde Christian zijn eerste award. Houten Hasses (Quadrupel) wist tijdens de editie van 2021 een zilveren medaille in de wacht te slepen. 

  "Bierbrouwen is echt ontzettend leuk. Wij doen alles ambachtelijk. We brouwen alles zelf, maar ook het vullen van de flessen, het doppen en het ontwerpen en plakken van de etiketten is nog steeds handwerk."Op dit moment heeft Christian twee ketels van 37 liter, wat resulteert in bijna 70 liter bier. Afgevuld zijn dit ruim 200 dikbuik flesjes per batch. "Iedere week staat er een brouw, afvul en etiketteerdag op de agenda. Dat is ook wel nodig met horecaklanten zoals cafés en drankengroothandelaren. Het is al lang geen hobby meer maar doe het met veel plezier."

  Lees ook

  Cookie instellingen