Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Oijen | Nederlandse brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Oijen

Bierbrouwerij Oijen is een bierbrouwerij uit Oijen (Nederland) die is opgericht in 2002.

Bierbrouwerij Oijen terras
Bierbrouwerij Oijen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij Oijen.

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Oijen!

  Achtergrond informatie

  Bierbrouwerij Oijen De Bierbrouwerij ligt in het zicht van de Maas aan de Oijense Bovendijk. Precies op de grens van de kerkdorpen Oijen en Macharen. Hier zijn PietKees -de brouwer- en Carlette Roeland ooit begonnen met de ambachtelijke brouwerij.

  PietKees als levensmiddelentechnoloog met een enorme voorkeur voor bier en de behoefte om zelfstandig aan de slag te gaan. En samen deelden zij de liefde voor het platteland. Voor de ruimte en het buitenleven. Waar ook hun drie zoons (Fokke, Jop en Skip) gek van waren.

  Oprichting Bierbrouwerij Oijen

  De stoute schoenen werden aangetrokken en de baan werd opgezegd. Gewoon begonnen. In de oude boerderij, waar nog het nodige aan verbouwd moest worden. De mestput werd de brouwerij en de koeienstal het proeflokaal. Roelands plannen sloten perfect aan bij die van de gemeente Lith: een toeristisch recreatief gebied voor wonen en werken. Vol trots en onder het motto 'goei werrek he tijd nodig' werd in mei 2002 de brouwerij geopend. Door Ria van Hoek, de toenmalige burgemeester van Lith. Fokke, Jop en Skip landden als kleine mannen met de helikopter op het veld en reikten haar het eerste biertje aan.
   
  In de daaropvolgende jaren werden de brouwketels volop verhit. Om natuurzuiver bier te brouwen. Dit werd verkocht bij verschillende slijters uit de omgeving en bij RCN Vakantieparken op 10 plaatsen in het land. Ook in het eigen proeflokaal stroomde het uit de vaten. In de beginjaren alleen op zondagmiddag, maar dat werd vrij vlot uitgebreid naar vier dagen per week. De brouwerij groeide uit tot een begrip. Waar zomers op het terras een biertje gedronken kon worden. En in de winter heerlijk bij de kachel.

  Lokale levensgenieters, toeristen, families en bedrijven wisten steeds vaker de brouwerij te vinden. De roep om een hapje eten werd steeds luider. Het kon niet uitblijven, een perfecte aanvulling. Samen met schoondochter Lonneke van der Locht is in 2010

  Lees ook

  het restaurant geopend.

  Veranderingen

  Er is in alle jaren veel veranderd. De brouwerij ging in eerste instantie van start met de naam speciaalbierbrouwerij Oijen, maar is inmiddels Bierbrouwerij Oijen gaan heten.

  De oude vertrouwde dorpenbieren, zoals de Poort van Megen, de Vunder van Machurre en de Osse Frater, zijn vervangen door een herkenbare bierlijn. Met Oijens Blond, Donker, Amber en I.P.A. en Kaboem.  In de loop der jaren is er een unieke samenwerking ontstaan met een tweede oude ambacht: de boeren uit het natuurgebied de Maashorst. De producten die daar gezaaid, geteeld en gerooid worden, worden verwerkt tot Maashorstbieren.

  Echter is er ook veel hetzelfde gebleven. De varkens Henk en Hannie eten nog altijd de bostel. Dezelfde brouwer staat nog altijd in de oude mestput. Om op ambachtelijke wijze (zonder geur-, kleur,- en smaakstoffen) dagelijks te brouwen. Maar inmiddels met hulp.

  In de zomermaanden geopend

  Bierbrouwerij Oijen is in de zomermaanden 7 dagen per week open vanaf 12.00 uur voor een lekker biertje, een hapje van de vele streek producten uit de Bourgondische Brabantse keuken of gewoon om te genieten van het landelijke terras met grote speelweide voor de kinderen.