Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Natte Cel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Natte Cel

De Natte Cel was een bierbrouwerij uit Bovenkarspel (Nederland).

De Natte Cel
Brouwerij National

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Al twintig jaar brouw ik bier hobbymatig. Dat doe ik in de garage naast mijn huis.

De ambachtelijke huisbrouwerij heet "De Natte Cel", vernoemd naar een natuurgebiedje bij Lutjebroek. Deze inspiratie werkt ook door in de namen van mijn bieren. Inmiddels al 7 verschillende soorten.

Lees ook

In een cel zitten een "Zware Jongen", een "Kruimeldief", een "Veelpleger", en een "Gladjanus", die natuurlijk graag op "Vrije Voeten" willen komen. Er is ook een "Cipiertje" die dat moet voorkomen. En allemaal dromen ze van een "Blonde Ann". Dat is trouwens mijn vrouw.

Voor het Cipiertje perfectioneerde ik in de loop der jaren de receptuur. Uiteindelijk is dat daarna het "Skeetje" geworden. Geen windje, maar Westfries voor schatje. Het etiket met de Omringdijk van Westfriesland. Met dit biertje ben ik officieel op 1 januari 2009 op de markt gekomen. En het gaat hardstikke goed. Inmiddels 35 afnemers. Het wordt nu dan ook in België gebrouwen met ingrediënten uit Westfriesland en volgens mijn receptuur.

Daarnaast geven wij: "Ann en Jan" bierbrouwarrangementen en bierproeverijen en hopen zo naar een tweede commercieel bier te komen. In 2006 en 2008 ben ik algemeen clubkampioen bij "De amateurbierbrouwvereniging "t Wort Wat" te Hoofddorp geworden. Dit voelde geweldig, als andere bierbrouwers jou bier lekker vinden.