Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

1 oktober opening Bockbierseizoen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

1 oktober opening Bockbierseizoen

13 september 2012 om 09:06

De tijd van het jaar staat toe dat er weer Bockbier gedronken mag worden en dus kan het Bockbierseizoen van start gaan. Vanaf de opening kan de bockbierliefhebber weer genieten van een heerlijk bockbiertje. 

Bockbier festival

De herfst komt er weer aan.. en wat is er nou beter verbonden met elkaar dan herfst en Bockbier? Reden genoeg voor Nederlandse Brouwers om op maandag 1 oktober het bockbierseizoen te openen. Vanaf 13:00 zal deze opening plaatsvinden in Huize Frankendael te Amsterdam.

Voor de genodigden is er een compleet programma met een rondleiding door Huize Frankendael en een 3-gangen bockbierlunch, deze zal worden gecombineerd met de bockbieren van de acht leden van de Nederlandse Brouwers. Tijdens de lunch zal de Bockbierambassadeur van 2012 bekend worden gemaakt. Ook zullen de Brouwmeesters van de Nederlandse Brouwers een uitleg geven over de Bockbieren. 

Belgische keuken

De Nederlandse bierdrinker vind de Belgische keuken het lekkerste eten bij het drinken van Bockbier dat kwam naar voren uit het Nationaal Bieronderzoek 2012. Daarom is deze lunch ingericht met de bourgondische leefstijl van onze zuidelijke buren. Henri Reuchlin (bierconnaisseur) zal een toelichting geven over de bier-spijs combinaties die hij samen met Jerrey Gontscharoff (chefkok van Huize Frankendael) heeft gemaakt. 

Lees ook

Bockbier

Herfstbok is een bockbier met een donkere, robijnrode kleur dat in de herfst verkocht wordt. De grotere bierbrouwerijen van Nederland hebben een afspraak liggen dat herfstbok verkocht mag worden vanaf de 1e week in de maand oktober, tot februari. Bockbier is van oorsprong Duits bier.

Bockagenda Biernet.nl 

12-14 oktober     Bokkentocht in Wijk aan Zee
26-28 oktober     35e Bierbockfestival in Amsterdam
19-21 oktober     Bockbier festival in Utrecht

Voor meer festivals en evenementen zie hier onze Bieragenda op Biernet.nl