Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

10 tips over bier in de vakantie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

10 tips over bier in de vakantie

05 juli 2013 om 14:30

Het is alweer bijna vakantie. Lekker tijd voor je zelf nemen en even goed bijtanken. Om het bier drinken op vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we de 10 tips.

10 tips over bier in de vakantie

De website bestetotnutoe.nl  heeft 10 tips bedacht om je bier goed te kunnen drinken op vakantie. Hieronder zie je deze handige tips.

Tip 1. Een eigen koelbox

Je wilt je met moeite gevonden buitenlands speciaal bier echt niet naast de Danoontjes van de kinderen hebben liggen. En die flessen rosé van je vrouw moeten ook koud. Neem je eigen koelbox voor je bier mee, dat scheelt toch al snel een vakantieruzie.

Tip 2. Lees je in

Weet je al waar je heen gaat? Zorg voor een goede voorbereiding. Zoek bierblogs uit je vakantieland. Bekijk welk bier er daar verkrijgbaar is. Niks naar jouw smaak? Dan zul je toch echt een kratje bier van thuis moeten meenemen.

Tip 3. Neem één goed glas mee

Drink je bier niet uit de plastic limonadeglazen van je kinderen. Dat komt de smaak niet ten goede en het ziet er stom uit. Neem gewoon één goed bierglas van huis mee.

Tip 4. Vergeet je opener niet

Wanneer je net dat ene heerlijke speciaal biertje in handen hebt moet je hem natuurlijk wel open maken! Bekijk in onze webshop de handigste openers die jij mee kan nemen op je vakantie.

Lees ook

Tip 5. Als je goed bier tegenkomt, koop het meteen!

Kom je iets tegen? Koop het dan meteen. Óf je komt later gewoon niet meer terug, óf je kan het nooit meer terugvinden óf je bent te dronken om nog terug te rijden. Niet uitstellen tot morgen wat je vandaag kunt doen. 

Tip 6. Leer hoe je bier moet bestellen in de taal

De lokale bewoners vinden het geweldig als jij stuntelend een speciaalbier probeert te bestellen. Voor hen leuk,  maar jij staat daar wel voor aap! Heb je nou echt geen talenknobbel, installeer dan de Pivo app.

Tip 7. Vraag lokale hulp

Speciaalbierdrinkers zijn elkaars vrienden en willen je altijd helpen om het beste bier te vinden. Schroom dan ook niet om hun hulp te vragen. Vaak zijn ze zo trots dat je meteen het neusje van de zalm krijgt voorgeschoteld. 

Tip 8. Neem zelf bier mee voor de eerste dag

Na 10 uur rijden en 5 uur wanhopig tent opzetten ben je wel toe aan bier. Zorg voor een voorraadje om de eerste dag mee door te komen.

Tip 9. Het is vakantie, je mag 's ochtends al drinken

Je hoeft niet te werken, je kinderen zie je toch de hele dag niet en je vrouw zit om 11 uur ook al aan de drank. Het is vakantie en je leeft maar een keer.

Tip 10. Neem niks mee terug naar huis

Neem nooit, maar dan ook echt nooit, iets mee terug naar huis. Het valt altijd tegen. De achtertuin van je rijtjeshuis is niet hetzelfde als die zonnige camping. Je vakantiebier hoort vakantiebier te blijven. Geniet van je vakantie en van je bier maar laat het daarbij.