Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

20.000ste Airborne bier op 2 september gepresenteerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

20.000ste Airborne biertje op 2 september gepresenteerd

31 augustus 2015 om 17:23

Op 2 september wordt op de Westerbouwing in Oosterbeek de 20.000ste fles van het speciale Airborne-bier gepresenteerd. 

Gerrit Staal, de maker van dit speciale bier noemt het een 'charitatieve hobby'. 

Airborne Beer logo

Op 2 september wordt op de Westerbouwing in Oosterbeek de 20.000ste fles van het speciale bier gepresenteerd, en daar is de maker maar wát trots op. Hij noemt het een 'charitatieve hobby'. 

Airborne Beer is traditioneel gebrouwen uit natuurzuiver water, gerstemout, hop en biergist. Het blondkleurige bier, categorie S, heeft een stevige volle schuimkraag. 
Het niet-gefiltreerde bier van hoge gisting heeft een karakteristieke, volmondige smaak, die de gebruikte grondstoffen goed tot uiting laat komen.

Airborne Beer sinds 1999

De eerste flessen Airborne Beer werden in 1999 gepresenteerd ter gelegenheid van de 55ste herdenking van operatie Market Garden. De opbrengst kwam ten goede van de stichting Lest We Forget die betrokken is bij de Airborne-herdenkingen. De oplage van 3000 flessen was in een recordtempo uitverkocht, waarna werd besloten het project voort te zetten.

De intiatiefnemer van het Airborne-biertje is Gerrit Staal (1963). Hij is geboren in Heelsum maar woont inmiddels in het Friese Oldeberkoop.

Lees ook

Airborne bier

15.000 euro voor de biertjes

In de loop der jaren heeft het project zo'n 15.000 euro opgeleverd. Dat geld is ten goede is gekomen aan Lest We Forget, het Airborne Museum in Oosterbeek en het project Liberation Route Europe.

De 20.000ste fles wordt op 2 september overhandigd aan wethouder Heinrich van de gemeente Renkum. Oud-directeur Boersma van het Airbornemuseum zal op de Westerbouwing een korte lezing geven over de strijd die daar in september 1944 is geleverd.