Den Yzeren arm

ABT bier van de maand april: Den IJzeren Arm

Den IJzeren Arm van 't Brugs Bierinstituut is het ABT bier van de maand april. Het is een kruidige tripel met een alcoholpercentage van 9 procent.

09 april 2018 om 13:30


Den IJzeren Arm speciaalbier

Den IJzeren Arm is een viergranentripel met een storting van gerstemout, tarwemout, haver en roggemouten. Dit bier van 't Brugs Bierinstituut heeft voornamelijk kruidige aroma's van Wostyntje mosterdzaad en fenegriek en een fijne bitterheid van de Challengerhop. Daarnaast versterkt de dryhopping met Styrian goldings de kruidige aroma's.

ABT bier van de maand

ABT Alliantie Van Bier TapperijenDe Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in speciale ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Den Yzeren Arm proeven? Hij is verkrijgbaar bij de ABT cafés. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van St Feuillien Grand Cru

Brasserie St. Feuillien: eerste nationale radiocampagne
Brasserie St. Feuillien heeft in België een eerste nationale radiocampagne gelanceerd. In het fragment wordt ingegaan op de naam van de brouwerij, want hoe spreek je deze nou uit?!

Meer reclames van St Feuillien Grand Cru