Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT Bier van de maand: Brazilian Brown Ale van Dádiva

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT Bier van de maand: Brazilian Brown Ale van Dádiva

06 januari 2020 om 12:50

De Brazilian Brown Ale van Dádiva is in januari 2020 verkozen tot ABT bier van de maand. De alliantie van biertapperijen kiest elke maand één speciaalbier uit dat in alle cafés van de tap te bestellen is.

Brazilian Brown Ale
Brouwerij Dádiva
Brazilian Brown Ale

Brazilian Brown ale

Brazilian Brown Ale Logo Brazilian Brown Ale is een speciaalbier dat wordt gebrouwen door brouwerij Dádiva in Brazilië. Dit speciaalbiertje heeft een alcoholpercentage van 4,8%. Door het gebruik van twee Braziliaanse ingrediënten heeft het bier een verrassende smaak. Zo zorgen de tonkabonen voor lichte aroma's en in combinatie met cacao heeft dit bier een fruitig aroma. Daarnaast is de smaak van chocolade duidelijk merkbaar. Het is een makkelijk doordrinkbaar bier met een fijne en zachte nasmaak. 

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Lees ook

ABT Alliantie Van Bier Tapperijen Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in alle ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je de Brazilian Brown Ale proeven? Het speciaalbier is de hele maand verkrijgbaar bij de ABT cafés.