Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand: Cuvee Royale 9

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand: Cuvee Royale 9

13 december 2018 om 13:20

Cuvee Royale 9 van Brasserie Abbaye d'Aulne uit België is het ABT bier van de maand december. De brouwerij noemt het bier een bruine Tripel. Het is een abdijbier van hoge gisting met 9% alcohol.

Abbaye d'Aulne Cuvee Royale
Brasserie Abbaye d'Aulne
Brasserie Abbaye d'Aulne

Cuvee Royale 9

De Cuvee Royale 9 van Brasserie Abbaye d'Aulne is een heerlijk bruin abdijbier met aroma's van karamel, koffie en rum. 

Een licht koperkleurig bruin bier uit België, dat intense karamelsmaken naar boven brengt. Pair dit met het krachtige en gekruide palet met suggesties van rum en koffie. Dit is een must voor de bruinbierliefhebbers.

ABT bier van de maand

ABT Alliantie Van Bier TapperijenDe Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Lees ook

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in alle ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Cuvee Royale 9 van Brasserie Abbaye d'Aulne proeven? Het speciaalbier is de hele maand verkrijgbaar bij de ABT cafés.