Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand: Doppel Hirsch Dunkel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand: Doppel Hirsch Dunkel

08 oktober 2018 om 12:25

Doppel Hirsch Dunkel van Privatbrauerei Höss uit Sonthofen (Duitsland) is het ABT bier van de maand oktober. Doppel Hirsch Dunkel is een dubbelbock met 7,2% alcohol.

Doppel Hirsch Dunkel
Doppel Hirsch dunkel logo
Doppel Hirsch Dunkel flesje en glas

Doppel Hirsch Dunkel

Deze dubbelbock van Der Hirschbräu (Privatbrauerei Höss) heeft een moutig karakter met een lichtzoete smaak. Het bier is gemaakt van minstens 75% donkere moutsoorten waardoor het moutige karakter van dit karaktervolle bier goed tot uiting komt. Doppel Hirsch Dunkel heeft een volle fluweelachtige lichtzoete smaak met een lichte hopbitterheid.

Doppel Hirsch Dunkel won in 2012 een gouden medaille op de World Beer Cup en is in oktober 2018 dus het ABT bier van de maand!

Lees ook

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. ABT Alliantie Van Bier Tapperijen Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in alle ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Doppel Hirsch Dunkel van Der Hirschbräu proeven? Het speciaalbier is de hele maand verkrijgbaar bij de ABT cafés. 

Cookie instellingen