Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand mei: Hillbilly

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand mei: Hillbilly

04 mei 2018 om 15:52

HillBilly van de Oersoep Brouwerij is het ABT bier van de maand Mei. Het is een lichte saison met een alcoholpercentage van 5 procent.

ABT bier van de maand mei: Hillbilly
Hillbilly
Hillbilly

Hillbilly speciaalbier

HillBilly is een Saison met een storting van spelt. Dit speciaalbier van de Oersoep Brouwerij heeft een lichte, droge smaak. Het bier is in april 2018 uitgebracht en in mei dus al het ABT bier van de maand. 

ABT bier van de maand

ABT Alliantie Van Bier Tapperijen De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Lees ook

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in speciale ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Hillbilly van Oersoep proeven? Hij is verkrijgbaar bij de ABT cafés.