Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand | Tungri X-mas in February

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand: Tungri X-mas in February

06 februari 2018 om 13:15

Deze maand is 'Tungri X-mas in February' het ABT bier van de maand. Dit Belgische bier bevat 8,5% alcohol en is gebrouwen door brouwerij Amburon uit Tongeren. 

Tungri X-Mas in February in glas
Tungri Xmas in February
Tungri Xmas in February

Tungri X-mas in February bier

De Tungri X-mas in February is in de maand Februari het ABT bier van de maand en verkrijgbaar bij alle ABT cafés.

Dit Belgische speciaalbier is zeer donkerbruin van kleur, volmondig, ietwat kruidig, licht zoet en aangenaam bitter. Het bier bier bevat toetsen van koffie en heeft een alcoholpercentage van 8,5%. 

Lees ook

Passie voor bier, daar is het bij Amburon Belgian Craftbrewery NV mee begonnen. Kwaliteitsbier brouwen in lijn met de Belgische traditie, met ruimte voor innovatie. Amburon Belgian Craftbrewery is begin 2016 opgericht door Davy Daniëls met medevennoten Carlo De Baere en Jan Jacobs.

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in de ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je Bruinen Os proeven? Hij is verkrijgbaar bij de ABT cafés. 

Cookie instellingen