Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Afwasbare etiketten mogelijk gemaakt voor kleine brouwers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Afwasbare etiketten mogelijk gemaakt voor kleine brouwers

03 mei 2024 om 09:50

Kleine bierbrouwers kunnen eindelijk duurzamer worden dankzij afwasbare etiketten. Hierdoor kunnen zij ook gebruik gaan maken van de BNR-fles en dus de wegwerpfles vervangen.

Afwasbare etiketten mogelijk gemaakt voor kleine brouwers
Eshuis logo
BNR fles met etiket

Afwasbare etiketten voor bierflesjes

Eshuis - De etikettendrukkerij uit Dalfsen met meer dan 130 jaar ervaring - lanceert met trots de nieuwste duurzame toevoeging: afwasbare etiketten. Met de introductie van afwasbare etiketten, biedt Eshuis een nieuwe oplossing voor ook de kleinere bierbrouwers die gebruik willen maken van de Bruine Nederlandse Retourfles (BNR).

BNR bierfles met afwasbaar etiket Dit nieuwe materiaal dat voor deze BNR-fles is ontwikkeld, is makkelijk te verwijderen met water zodat er geen lijm- en etiketresten op de fles achterblijven. Dit betekent dat flessen en verpakkingen gespoeld, gereinigd en hergebruikt kunnen worden. Op deze manier wordt hergebruik van de fles niet alleen gestimuleerd, maar gaat de bierbrouwer ook voor een milieubewuste keuze.

Behoud kwaliteit en verminder verpakkingsafval

Naast een milieubewuste keuze bieden afwasbare etiketten een voordeel bij het verminderen van schade aan fles of verpakking. Met afwasbare etiketten blijft de kwaliteit van de verpakking zo goed mogelijk, omdat resten niet achterblijven op de fles of verpakking.

Lees ook

Dit zal bijdragen aan het verminderen van verpakkingsafval, waardoor de CO2-footprintmet 40% verkleind zal worden. Het verminderen van verpakkingsafval heeft weer als voordeel dat kosten worden bespaard. Op deze manier wordt het ook voor de kleinere bierbrouwer gemakkelijker om met statiegeldflessen te werken.

Afwasbare etiketten voor BNR-fles

Met oog op de duurzaamheid is het ook een verstandige keuze om over te stappen op het gebruik van de BNR-fles. Met de retourfles wordt hergebruik van de fles gestimuleerd, waardoor de verwachting is dat eenmalige flessen langzamerhand uit de markt verdwijnen. Met de ontwikkeling van afwasbaar materiaal voor de BNR-fles helpt Eshuis de bierbrouwers met dit vooruitzicht. Zo ben je als ondernemer bezig met de toekomstige eisen binnen de verpakkingsindustrie.

Eshuis blijft streven naar nieuwste innovaties

Bij de introductie van afwasbare etiketten houdt het niet op. Eshuis zal zich blijven inspannen om met de nieuwste oplossingen te komen. Dit doet Eshuis door continu te blijven ontwikkelen en onderzoek te doen binnen de verpakkings- en etikettenindustrie. Zo bieden ze voor de bierbrouwers de best mogelijke oplossingen voor product en verpakking.

Afwasbare etiketten zijn gemakkelijk te bestellen bij Eshuis in de webshop. Dit kan zowel in kleine als in grote oplage. Meer weten over afwasbare etiketten? Bekijk dan Drukkerij Eshuis om alles te weten te komen over afwasbare etiketten, alle soorten materialen en etiketten.

Cookie instellingen