Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Aldi-pils komt als beste koop uit test

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Aldi-pils komt als beste koop uit test

28 september 2011 om 12:08

Een opmerkelijk resultaat in België: Bockor Pils van de Aldi komt als beste uit een onderzoek van Test-Aankoop.

Bockor Pils

bockor pils van de aldi In het oktobernummer van Test-Aankoop wordt Bockor Pils van de gelijknamige Bellegemse brouwerij als beste pils bestempeld. Vierenveertig Belgische pilssoorten werden blind getest naar inhoud en smaak. Bockor hield Bock, Primus, Heineken en Estaminet achter zich. Schultenbraü (Aldi) en Premium Pils Delhaize, respectievelijk twaalfde en dertiende wat smaak en inhoud betreft, werden aangeduid als beste koop.

Lees ook

De grote Belgische merken als Cristal en Jupiler zakken in het klassement terwijl enkele buitenlandse merken een plaats bovenaan veroveren. Vooral het gebrek aan grondstoffen ("oorspronkelijk extract") levert sommige bieren uit België een minder goede score op. Wat eveneens opviel bij het onderzoek, was dat 9 van de 10 geteste niet-Belgische bieren goed van smaak werden bevonden. Ook Heineken, dat in België vaak 'pisbier' genoemd wordt, kreeg een goede beoordeling. Uiteraard werd de test gedaan zonder dat de proefpersonen wisten om welk bier het daadwerkelijk ging. 

Bockor Pils van de Aldi beste uit de test

"Bockor Pils, van de gelijknamige Bellegemse brouwerij, schiet de hoofdvogel af in deze test. Als we de prijs en kwaliteit van de geteste bieren tegenover elkaar plaatsen, dan komt Test-Aankoop bij een verrassende winnaar: Schulten Bräu, verdeeld door Aldi. Dit bier, Belgisch ondanks de Duitse naam, kost minder dan € 1 per liter en behaalde toch een prima score omwille van voldoende grondstoffen en een goede smaak. Een nadeel is echter dat dit bier enkel te verkrijgen is in blikken van 50 cl. Voor de flesjes van 25 cl is de Beste Koop Premium Pils van Delhaize. In de onderste regionen van het klassement prijken heel wat supermarktbieren omwille van een te laag oorspronkelijk extract."

Lees op de Belgische website meer over de test.

www.test-aankoop.be/voedingsmiddelen/pilsbieren-getest-geproefd-en-soms-goedgekeurd-s733613.htm
www.test-aankoop.be/voedingsmiddelen/pilsbieren-getest-en-geproefd-door-test-aankoop-sommige-belgische-pilsbieren-ontgoochelen-een-aantal-buitenlandse-en-een-paar-supermarktbieren-verrassen-aangenaam-s733603.htm

Cookie instellingen