Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amerikaans Craft Beer scoort op Europese biercompetities

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amerikaans Craft Beer scoort op Europese biercompetities

03 december 2021 om 16:56

Het Export Development Programme (EDP) van de Brewers Association is trots op zijn Amerikaanse ambachtelijke brouwerijleden die scoorden op gerenommeerde biercompetities.

Bier uit VS scoort op Europese biercompetities
Beer Star Awards
Brewers Association logo

Amerikaans bier

Amerikaanse bierbrouwerijen namen dit jaar deel aan twee Europese biercompetities, namelijk de Brussels Beer Challenge en de European Beer Star Awards. Het Export Development Programme (EDP) van de Amerikaanse Brewers Association is blij om te mogen laten weten dat het Amerikaanse Craft Beer wist te scoren op beide competities. 

Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd die tot doel heeft de bierindustrie te promoten in een markt die niet alleen de maatstaf is voor bier, maar ook de thuisbasis van echte bierkenners.

Jureren op de Brussels Beer Challenge Dit jaar was de tiende editie van de wedstrijd met bijna 1.800 bieren uit 35 verschillende landen, beoordeeld door een internationale jury van 75 onafhankelijke bierexperts, waaronder Lotte Peplow, de American Craft Beer Ambassador voor Europa van de Brewers Association. De wedstrijd vond plaats in Brussel gedurende een periode van drie dagen van 30 oktober tot 1 november. Deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën op basis van herkomst, typologie en stijl en vervolgens geproefd.

Er werden 32 medailles uitgereikt aan de Amerikaanse EDP-leden: acht gouden, 13 zilveren en 11 bronzen waaronder Cigar City Brewing's Maduro Brown Ale, die werd verkozen tot 'Best American Beer of the Competition'.

Jesse Kercheval, International Manager bij Cigar City Brewing zegt: “We zijn erg dankbaar dat twee bieren goud winnen op de Brussels Beer Challenge 2021. Maduro Brown Ale en Guayabera Citra Pale Ale zijn twee van onze favoriete recepten en om ze te laten selecteren uit 1800 bieren van over de hele wereld betekent heel veel voor iedereen in onze brouwerij. Het is een hele prestatie om de titel van Best American Beer voor Maduro Brown Ale te verdienen en we weten dat de gouden medailles de bekendheid voor deze bieren en voor onze brouwerij zullen helpen vergroten, zowel internationaal als in de VS. Proost!

Lees ook

Ben Roesch, oprichter/brouwmeester van Wormtown Brewery, voegt toe: “Wormtown Brewery is vereerd medailles te hebben gewonnen op de Brussels Beer Challenge 2021, in het bijzonder een gouden medaille voor Be Hoppy. Dankzij de inspanningen van het Export Development Program van de Brewers Association kunnen we deelnemen aan de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld. Internationale erkenning van branchegenoten is een welkome erkenning voor de gedetailleerde aandacht en het harde werk dat het Wormtown-team elke dag doet. We kijken ernaar uit om deze erkenning naar te delen met de wereld en de mogelijkheid te onderzoeken om in de toekomst medaillewinnende bieren te exporteren.”

European Beer Star Awards

Een van de meest erkende biercompetities ter wereld, de European Beer Star Awards, vond voor de 18de keer plaats in november 2021 en deze competitie zet zich in voor de traditionele Europese brouwkunst. Het erkent authentieke bieren van hoge kwaliteit die echt en onderscheidend zijn en de competitie is beperkt tot biercategorieën die hun oorsprong vinden in Europa.

De wedstrijd van dit jaar trok 2.395 bieren uit 44 verschillende landen, beoordeeld door meer dan 120 bierexperts, waaronder Steve Parr, Brewers Association Export Development Program Manager. Het vond plaats in de Doemens Brewing Academy, in Gräfelfing, in de buurt van München en juryleden bekroonden 213 bieren met goud, zilver of brons in 70+1 categorieën. Bij het EDP aangesloten brouwerijen wonnen in totaal 18 medailles , waaronder vijf gouden, vier zilveren en negen bronzen.

Lotte Peplow, Brewers Association American craft beer ambassador voor Europa, zegt: “De sterke prestatie van Amerikaans ambachtelijk bier op prestigieuze, internationale biercompetities getuigt van de uitmuntende kwaliteit en de vaardigheid, expertise en creativiteit van Amerikaanse ambachtelijke brouwers. Het niveau lag in beide competities extreem hoog en ik ben erg trots op alle EDP-leden die medailles mee naar huis namen. Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben een benijdenswaardige reputatie over de hele wereld voor het produceren van innovatieve, opwindende en hoogwaardige bieren. Het winnen van medailles op internationale wedstrijden zoals Brussels Beer Challenge en European Beer Star ondersteunt die reputatie en vormt een waardevol onderscheidende factor in de competitieve markt van vandaag.”

Succes bij internationale biercompetities helpt bij het vergroten van de bekendheid van Amerikaans ambachtelijk bier in het buitenland en helpt bij het genereren van publiciteit voor hun merken op overzeese markten van EDP-lidbrouwers. Als onderdeel van zijn programmering helpt de EDP de deelname van Amerikaanse brouwerijen en prestaties aan geselecteerde competities te vergemakkelijken door toegangsprijzen en geconsolideerde luchtvrachtverzending naar jureringslocaties te dekken.

Bekijk alle winnende Amerikaanse bieren op de website van de Brewers Association.