Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amerikaanse brouwerij Lagunitas lanceert cannabisdrankje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amerikaanse brouwerij Lagunitas lanceert cannabisdrankje

12 juli 2018 om 10:10

De Amerikaanse brouwerij Lagunitas lanceert in samenwerking met cannabisverbouwer AbsoluteXtracts een cannabis frisdrank. Het drankje komt eind juli 2018 uit.

Amerikaanse brouwerij Lagunitas lanceert cannabisdrankje
Lagunitas logo
Lagunitas bieren

Cannabis frisdrank

Hifi hops logo De samenwerking tussen de Amerikaanse brouwerij Lagunitas (sinds 2017 onderdeel van Heineken) en cannabisverbouwer AbsoluteXtracts heeft een interessant resultaat opgeleverd: Een frisdrank met cannabis genaamd Hi-Fi Hops. In hun pressrelease beloofde Lagunitas "bubbelig, aromatisch, bitter, fruitig en kruidig bruisend water".

IPA geïnspireerd

In principe is de frisdrank bruisend water met een IPA-geïnspireerde smaak en toegevoegd cannabisconcentraat. Ook heeft het een flinke bonus: Geen alcohol, geen calorieën, geen koolhydraten. Het is ook nog eens glutenvrij.

Lees ook

Exclusieve release

Er zullen twee varianten van de frisdrank komen. De eerst bevat 10 mg THC, de tweede bevat 5 mg THC en 5 mg CBD. THC is een psychoactieve cannabinoïde. THC zorgt ervoor dat je relaxt raakt als je cannabis consumeert, door te roken, eten of drinken. CBD is een niet-psychoactieve cannabinoïde, maar dit stofje zorgt ervoor dat THC langzamer wordt afgebroken door je leverenzymen. Oftewel, je roes blijft langer behouden.

Aangezien de wetten rondom cannabis in de VS nog wel eens willen variëren blijft het voorlopig bij een exclusieve release in Californië. De lancering zal op 30 juli 2018 plaatsvinden.

Cookie instellingen