Amerikaanse brouwerij Lagunitas lanceert cannabisdrankje

Amerikaanse brouwerij Lagunitas lanceert cannabisdrankje

De Amerikaanse brouwerij Lagunitas lanceert in samenwerking met cannabisverbouwer AbsoluteXtracts een cannabis frisdrank. Het drankje komt eind juli 2018 uit.

12 juli 2018 om 10:10


Cannabis frisdrank

Hifi hops logoDe samenwerking tussen de Amerikaanse brouwerij Lagunitas (sinds 2017 onderdeel van Heineken) en cannabisverbouwer AbsoluteXtracts heeft een interessant resultaat opgeleverd: Een frisdrank met cannabis genaamd Hi-Fi Hops. In hun pressrelease beloofde Lagunitas “bubbelig, aromatisch, bitter, fruitig en kruidig bruisend water”.

IPA geïnspireerd

In principe is de frisdrank bruisend water met een IPA-geïnspireerde smaak en toegevoegd cannabisconcentraat. Ook heeft het een flinke bonus: Geen alcohol, geen calorieën, geen koolhydraten. Het is ook nog eens glutenvrij.

Exclusieve release

Er zullen twee varianten van de frisdrank komen. De eerst bevat 10 mg THC, de tweede bevat 5 mg THC en 5 mg CBD. THC is een psychoactieve cannabinoïde. THC zorgt ervoor dat je relaxt raakt als je cannabis consumeert, door te roken, eten of drinken. CBD is een niet-psychoactieve cannabinoïde, maar dit stofje zorgt ervoor dat THC langzamer wordt afgebroken door je leverenzymen. Oftewel, je roes blijft langer behouden.

Aangezien de wetten rondom cannabis in de VS nog wel eens willen variëren blijft het voorlopig bij een exclusieve release in Californië. De lancering zal op 30 juli 2018 plaatsvinden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Pilsener

Lekker van zichzelf
In deze Amstel reclame wil Amstel uitdragen waar het merk voor staat, namelijk 'Gewoon bier voor de gewone mens'. De smaak van het bier staat centraal.

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties