Amstel beste nl bockbier op PINT Bokbierfestival

19000

05 november 2009 om 11:14
Evenementen

Amstel bokbier is tot Beste Bockbier van Nederland gekozen, bovendien won Amstel ook goud in de categorie Bock. Brand won goud in de categorie Dubbelbock. Brouwerij Mommeriete uit Gramsbergen won goud in de categorie Speciaal Bock.

Afgelopen weekend werden tijdens het drie dagen durende PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage alle 72 aanwezige bockbieren onder leiding van juryvoorzitter Derek Walsh professioneel gekeurd. Dat gebeurt door 23 vakkundige juryleden, bestaande uit bierkeurmeesters, Nederlandse brouwers en een Duitse Biersommelier. Deze competitie heeft als doel het promoten van alle bockbieren en Nederlandse bockbieren in het bijzonder en het geven van technische feedback aan brouwers waardoor de kwaliteit van bockbieren op een hoger niveau kan worden gebracht. Door gebruik te maken van 7 uitgebreide type beschrijvingen, speciale keuringsglazen, gedetailleerde keuringsformulieren en een rookvrij/geluidsarme ruimte, apart van het publiek, wordt het mogelijk om alle bockbieren met grote objectiviteit te beoordelen. 

Juryleden beoordeelden of ieder bockbier voldeed aan die verschillende typebeschrijvingen en of het technische afwijkingen heeft en niet of ze het persoonlijk 'lekker' vinden. Amstel bockbier was de grote winnaar van het festival en werd gekozen tot beste bokbier van Nederland.


De keuringstafel
 

Uitslag
Categorie Bock (48 deelnemers)
1e Amstel
2e Budels
3e Grunn

Categorie Dubbelbock (12 deelnemers)
1e Brand
2e Weihenstephan Korbinian (D)
3e Lepelaer

Categorie Speciaal Bock (14 deelnemers)
1e Mommeriete
2e Weihenstephan Vitus (D)
3e Keesmann (D)
 
Het PINT Bokbierfestival is het grootste bokbierfestival van Nederland. Er waren dit jaar 64 Nederlandse en 10 buitenlandse bokbieren te proeven. Het wordt jaarlijks door ruim 10.000 bezoekers wordt bezocht. Het festival wordt georganiseerd door de Stichting PINT Bokbierfestival. De Stichting gaf opdracht voor deze keuring.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Pilsener

140 jaar Amstel
Amstel bier is 140 jaar geworden en natuurlijk wordt ook met een commercial bij deze gebeurtenis stil gestaan.

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties