Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amstel Ongefilterd geïntroduceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amstel Ongefilterd geïntroduceerd

23 januari 2017 om 10:18

Tijdens de Vrienden van Amstel Live heeft Heineken een nieuw Amstel bier geïntroduceerd: Amstel Ongefilterd. Het is een troebel pils met een alcoholpercentage van 5,2%.

Amstel Ongefilterd in een glas
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Amstel Ongefilterd is een ongefilterd pils, rechtstreeks uit de lagertanks. Voor het bier worden precies dezelfde ingrediënten gebruikt als voor het Amstel pils, het brouwproces verschilt echter. Een deel van de gist blijft in het pils achter, wat resulteert in een troebel pils. Dit resulteert volgens de brouwer in een volle, zachte smaak.

Lees ook

Troebel pils

Amstel OngefilterdDe gist die nog  in het pils aanwezig is zorgt voor een natuurlijke troebeling en het gist zakt naar de bodem van de fles. Om je biertje mooi uit te schenken, schenk je eerst driekwart van het flesje uit in het glas. Vervolgens wals je het overige bier in de fles waarna je de rest ook uitschenkt in het glas. 

Verkrijgbaarheid Amstel Ongefilterd

Amstel Ongefilterd is vanaf begin maart 2017 in de horeca op tap beschikbaar. Vanaf half maart is Amstel Ongefilterd ook in de supermarkt verkrijgbaar in een 6-pack voor een consumentenadviesprijs van €4,29.