Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Antwerpse bierbrouwer Dame Jeanne breidt uit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Antwerpse bierbrouwer Dame Jeanne breidt uit

10 juni 2020 om 12:43

De Belgische brouwerij uit Antwerpen breidt haar portfolio aan bijzondere bieren uit. Daarnaast zal de bierbrouwerij een distilleerderij openen.

Dame Jeanne Patrick Theunissen

Brouwerij Dame Jeanne breidt uit

Terwijl de Belgische horeca kreunt onder de langdurige sluiting door COVID-19, komt er hoopvol nieuws uit Brasschaat. Brouwerij Dame Jeanne maakte zopas bekend dat ze haar gamma brut bieren verder uitbreidt met verschillende nieuwe speciaalbieren. Daarnaast wordt ook de opening van een nieuwe distilleerderij voor likeuren voorbereid.

Bieren met een verhaal

Net als Champagne, worden Dame Jeanne brut bieren volgens de méthode traditionnelle gemaakt, met hergisting op fles en met gebruik van natuurlijke gistsoorten. Een ambachtelijk en complex proces waar de Antwerpse bierbrouwer zich al sinds 2012 in specialiseert. De verschillende manuele productiehandelingen, zoals onder andere de remuage en degorgement, gebeuren in de het sociaal maatwerkbedrijf Noordheuvel in Brasschaat. Een bewuste keuze voor lokaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dame Jeanne Brut sur Lie Rozat

Nieuwe Dame Jeanne bieren

Lees ook

Brut sur Lie Rozat (75 cl / 25 cl) Dit vlot drinkend kriekenbier is op fles hergist met champagnegist. Als smaakmaker werden verschillende rode vruchten gebruikt wat een fris en zomers smakenpallet van zowel zoet, zuur als bitter oplevert.

Brut Royal (75 cl) Bij dit digestiefbier wordt dosage likeur aan de champagnegist toegevoegd, wat de verrassend zachte en fruitige smaak verklaart. Voorlopig is de Brut Royal in beperkte oplage beschikbaar met Cognac, Calvados of Bourbon.

Van aperitief tot digestief

Dame Jeanne Brut Royal Patrick Theunissen, de zaakvoerder van Dame Jeanne, heeft nog meer nieuws te melden. Hij bereidt volop de opening van een gloednieuwe likeurstokerij in Brasschaat voor. De nodige douanevergunningen zijn reeds toegekend en de op maat gemaakte aroma stookketel besteld.

In de distilleerderij gaat hij in eerste instantie vooral bekende publiekslievelingen stoken zoals Limoncello, Amaretto en Absinth. Net als bij de brut bieren staan ook hierbij artisanale technieken en verse ingrediënten (vruchten en kruiden) centraal. Verwacht wordt dat de eerste flessen vanaf oktober 2020 verkrijgbaar zijn.

Cookie instellingen