Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifelbrouwerij Barley Wine | Brabants Lekkerste Zware Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Barley Wine van Muifelbrouwerij verkozen tot Brabants Lekkerste Zware Bier 2021

20 September 2021 om 16:29

Muifelbrouwerij is tijdens de wedstrijd 'Brabants Lekkerste Bier' opnieuw in de prijzen gevallen. Tijdens de zevende editie won hun Barley Wine de titel 'Brabants Lekkerste Zware Bier'. 

Muifel Barley Wine flesjes en glas
Muifel Barley Wine logo
Muifel Barley Wine flesje en glas

Brabants Lekkerste Bier

Tijdens de zevende editie van de wedstrijd Brabants Lekkerste Bier is de Muifelbrouwerij wederom in de prijzen gevallen. Muifel Barley Wine – een zwaar bier met wel 12% alcohol – werd als eerste verkozen in de klasse zware bieren maar moest in de finale Bourgogne Kruis voor laten gaan dat met een bier de 'lichte categorie' al had gewonnen.

Lees ook

Vatgerijpte Muifel Barley Wine Toch is eigenaar Martin Ostendorf tevreden: “Het wordt elk jaar moeilijker om in de prijzen te vallen. Er komen nog steeds veel nieuwe brouwerijen bij en het niveau van de Brabantse speciaalbieren gaat constant omhoog. Daarom ben ik super trots dat we dit jaar de finale hebben gehaald. Natuurlijk hadden we graag willen winnen, maar het lekkerste zware bier is ook heel eervol. En dat voor zo’n heftig bier als onze Barley Wine. Met zijn 12% alcohol voorwaar een zware jongen!”

Muifelbrouwerij in de prijzen

Dat Muifelbrouwerij mee doet met de top van de Brabantse brouwerijen laten ze regelmatig zien. In 2015 mochten ze met het quadrupel bier Zuster Agatha als eerste een jaar lang pronken met de titel Brabants Lekkerste bier. Daarnaast brouwen ze al jaren met “D’n Ossebock” het beste bockbier van Nederland en heeft “Zuster Agatha” diverse gouden en zilveren medailles gewonnen. Vorig jaar stonden ze ook al in de finale van Brabants Lekkerste bier met de imperial stout Black Bastard.

Toen bekend werd dat Muifelbrouwerij weer in de finale stond met hun Barley wine zijn ze als een dolle extra bier gaan brouwen in de Osse brouwketels. Vanaf oktober zal het bier ruimschoots verkrijgbaar zijn. Ondertussen kan er genoten worden van een speciale editie: Vatgerijpt #4 Barley wine gerijpt op Heaven Hill Bourbon vaten. Bekijk het aanbod van Muifelbrouwerij in de webshop