Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria campagne | Eretitel Sjef Carnaval

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria komt met nieuwe carnaval campagne

28 januari 2019 om 11:29

Bavaria roept Nederlanders in een nieuwe campagne op om carnavalshelden te nomineren voor de eretitel ‘Sjef Carnaval'. Bavaria wil deze 'Sjefkes Carnaval' in het zonnetje zetten.

Bavaria Sjef Carnaval Campagne
Bieren van Swinkels Family Brewers
Bavaria logo

Bavaria en carnaval

Bavaria omarmt carnaval al sinds jaar en dag. Vorig jaar organiseerde Bavaria daarom de campagne #carnavalvrij. Ook dit jaar start de bierbrouwer een campagne rond haar favoriete feest. Bavaria gaat nu op zoek naar alle onzichtbare carnavalshelden die met uitzonderlijke inspanningen een belangrijke bijdrage leveren aan het feest der feesten. Zonder deze helden is er geen carnaval.

In de nieuwe commercial roept Bavaria, in samenwerking met Sjefke Vaeren, heel carnavalvierend Nederland op om alle ‘Sjefkes’ in ieders vriendenkring te nomineren op www.samensjeffenwecarnaval.nl. Een eerbetoon aan alle mensen die met enthousiasme en gedrevenheid van carnaval ieder jaar weer één groot volksfeest maken, is op z’n plaats’ vindt Bavaria. De nieuwe campagne bestaat verder onder andere uit een viertal minidocumentaires over carnavalshelden en een retailactivatie met carnavaleske patches.

Carnaval valt of staat met carnavalshelden

Er zijn veel Nederlanders die zich, bijna als vanzelfsprekend, jaarlijks op een bijzondere manier inzetten om het feest der feesten mogelijk te maken. Vanaf vandaag kan iedereen deze carnavalshelden nomineren op www.samensjeffenwecarnaval.nl. Iedereen heeft wel zo’n vriend of familielid en op deze site kunnen zij vertellen waarom juist deze persoon extra waardering verdient als Sjef Carnaval.

Bavaria: samen sjeffen we carnaval

Met de campagne #SamenSjeffenWeCarnaval wil Bavaria heel carnaval- of vastelaovendvierend Nederland bewegen om gezamenlijk alle Sjefkes Carnaval in het zonnetje te zetten. Zij treden hiermee in de voetsporen van Sjefke Vaeren, die vorig jaar het boegbeeld van de succesvolle campagne #CarnavalVrij was.

Bavaria wil iedereen bewustmaken van de belangrijke rol die vele onzichtbare helden spelen om van carnaval elk jaar weer een fantastisch feest te maken. Florent Renders, marketing manager Bavaria: "Iedereen die bijdraagt aan carnaval vinden wij een held, of zij nu een grote of kleine bijdrage leveren. Van de tractorchauffeur van de carnavalswagen tot de instrumentendokter; alle carnavalshelden verdienen waardering en die geven wij ze graag."

Lees ook

Op zoek naar alle Sjefkes van Nederland

De geïntegreerde campagne gaat van start met een tv-commercial waarin Sjefke Vaeren iedereen - familie, vrienden en kennissen - oproept om op www.samensjeffenwecarnaval.nl zijn of haar carnavalsheld te nomineren. Met deze oproep gaat een zoektocht van vier weken naar alle ‘Sjefkes’ van Nederland van start. Achter elke Sjef zit een mooi en bijzonder verhaal. Deze verhalen gaat Bavaria verzamelen en delen met de rest van Nederland. Ter inspiratie zijn vier minidocumentaires over carnavalshelden gemaakt.

Deze zullen te zien zijn bij Omroep Brabant en gedeeld worden via social media. Ook gaat in de supermarkten een actie van start waarbij consumenten carnavaleske patches kunnen verzamelen. Op de patches zijn verschillende soorten Sjef-rollen afgebeeld, zoals Sjef Kok, Sjef Pot, Sjef Pils en Sjef Jazeetie. Met deze patches wil Bavaria mensen laten nadenken over welke Sjef-rol zij kunnen vervullen in de aanloop naar carnaval.

Bavaria Patch: Sjef Chauffeur

De crossmediale campagne bestaat verder uit advertenties in regionale dagbladen, outdoor- en online uitingen en een social media campagne. Op deze manier wil Bavaria de mooie verhalen achter alle Sjefkes delen met heel carnaval- en vastelaovendvierend Nederland.

Feestelijke huldiging op 27 februari

De geïntegreerde campagne gaat van start met een tv-commercial waarin Sjefke Vaeren iedereen - familie, vrienden en kennissen - oproept om op www.samensjeffenwecarnaval.nl zijn of haar carnavalsheld te nomineren. Met deze oproep gaat een zoektocht van vier weken naar alle ‘Sjefkes’ van Nederland van start. Achter elke Sjef zit een mooi en bijzonder verhaal. Deze verhalen gaat Bavaria verzamelen en delen met de rest van Nederland. Ter inspiratie zijn vier minidocumentaires over carnavalshelden gemaakt.

Na nominatie krijgen de Sjefkes de mogelijkheid om van Bavaria een officieel bijbehorend erelintje thuis gestuurd te krijgen. "We hopen dat deze ‘Sjef Carnaval pinnekes’ niet onopgemerkt blijven onder de andere carnavalsvierders en dat de Sjefkes deze met trots zullen dragen tijdens carnaval", aldus Florent Renders.

Uit alle genomineerden worden honderd Sjefkes geselecteerd met wel heel bijzondere, tot de verbeelding sprekende, verhalen. Op woensdag 27 februari verwelkomt Bavaria deze Sjefkes in Lieshout om hen op een bijzondere manier in ’t zonnetje te zetten. "We willen vooral laten zien dat iedereen die een bijzondere bijdrage levert aan carnaval een Sjef is. Het doel van #SamenSjeffenWeCarnaval is om iedereen ervan bewust te maken dat we met zijn allen het feest der feesten maken."

Bavaria Carnaval Patch pakken makers

Cookie instellingen