Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beer Geeks halen ruim 87.000 euro op voor Stichting ALS

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beer Geeks halen ruim 87.000 euro op voor Stichting ALS

05 maart 2024 om 15:48

Beer Geeks Beat ALS heeft dit jaar maar liefst 87.000 euro opgehaald voor Stichting ALS. Afgelopen zaterdag werd het 'Viva la Vida' bier gelanceerd in de Jopenkerk in Haarlem. 

Beer Geeks Beat ALS 2024 resultaat voor Stichting ALS
Aanwezigen tijdens brouwdag Beer Geeks Beat ALS 2024
Viva La Vida bier logo

Release Beer Geeks Beat ALS bier

Zaterdag 2 maart was de ontknoping van de actie Beer Geeks Beat ALS 2023-2024. De actie werd dit jaar afgesloten met de release van het ‘Viva la Vida bier’ in de Jopenkerk te Haarlem. Tijdens deze drukbezochte dag werd het fust ‘Viva la Vida bier' aangeslagen door niemand minder dan Thomas Acda – cabaretier, zanger, acteur en sinds 2019 ambassadeur van Stichting ALS.

Een geslaagde veiling van bieren en bieritems volgde, waarmee er nog eens een extra bedrag aan het totaalbedrag kon worden toegevoegd. Aan het einde van de middag werd de cheque met het eindbedrag van ruim 87.000 euro overhandigd aan Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland.

Releaseparty ‘Viva la Vida' bier

Tijdens de releaseparty werd vol trots het ‘Viva la Vida bier’ gepresenteerd. Het betreft een Imperial Weizen met sinaasappel en Palo Santo-hout. Het symbolische eerste glas werd door niemand minder dan Thomas Acda getapt en uitgereikt nadat het vat vakkundig werd aangeslagen door hemzelf.

Lees ook

Tijdens deze releaseparty waren er tevens 16 tapkranen bezet met gastbieren, allen gedoneerd door de deelnemende brouwerijen, een unicum in de Jopenkerk. De winst hiervan ging naar de ALS-actie. Met de veiling, die vakkundig werd geleid door Rick Kempen, werd nog eens ruim 7700 euro opgehaald, die bij het uiteindelijke totaalbedrag kon worden opgeteld. Tussen de bedrijven door stond DJ (tevens brouwer) Erwin van Moll achter de draaitafel om de festiviteiten muzikaal te omlijsten.

viva la vida etiket beer geeks beat als 2024

Dankbaar

In vijf jaar tijd is met de actie Beer Geeks Beat ALS ruim 380.000 euro opgehaald. De Beer Geeks zijn er dan ook erg trots op, dat zoveel mensen de actie een warm hart toedragen, en verheugd te zien wat de Nederlandse bierwereld voor elkaar kan krijgen als ze zij aan zij staan. Dit jaar hebben maar liefst 84 brouwerijen meegewerkt aan het ‘Viva la Vida bier’, dat gebrouwen werd bij Lighttown Brewers te Eindhoven. De organisatie is dan ook dankbaar dat zoveel personen zich, op welke manier dan ook, hebben ingezet voor de actie.

Verkopen en doneren

Na de officiële kickoff van afgelopen zaterdag zal het blik ‘Viva la Vida bier’ bij steeds meer Mitra’s en gespecialiseerde bierwinkels verkrijgbaar zijn, alsmede bij sommige deelnemende brouwerijen. Geen bierliefhebber, maar wel doneren? Ga dan naar de actiepagina van Stichting ALS Nederland.

Lees ook over de actie van Beer Geeks Beat ALS in 2021.

Cookie instellingen