Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belg brouwt blauw bier | Jean-Louis Marcoux is bierbrouwer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belg brouwt blauw bier

27 juli 2015 om 13:33

De Belgische brouwer Jean-Louis Marcoux heeft bier gebrowen met een blauwe kleur.

Hoe het bier de kleur blauw krijgt is nog een geheim, apart is het zeker!

Glas bier met een blauwe kleur

Jean-Louis Marcoux is van Belgische afkomst, maar woont al lange tijd in Canada. Hij heeft twaalf jaar geleden in de stad Amos in Quebec de microbrouwerij Belgh Brasse opgezet. Marcoux brouwt zijn bieren naar Belgische traditie.

Blauw bier

Jean-Louis Marcoux heeft nu een blauw bier op de markt gebracht, na een oproep van de vereniging Culturat om de regio Abitibi-Témiscamingue te promoten. Aangezien die verenging voornamelijk gebruik maakt van blauw, besloot Jean-Louis Marcoux om zijn bier dezelfde kleur te geven.

Blauw bier van Jean-Louis Marcoux

Lees ook

De brouwer wil niet vrijgeven hoe hij de blauwe kleur heeft verkregen, maar zegt alleszins dat het niet om een blauwe kleurstof gaat: die zou immers het bier groen maken. In Japan bestaat blauw bier al langer: daar werd de kleur verkregen door bepaalde algen toe te voegen aan het bier.

Blauw bier kopen

Ondertussen is het bier een succes bij de lokale handelaars en sluit de brouwerij niet uit dat ook andere regio's het blauwe gerstenat zullen beginnen verkopen. Maar voorlopig zul je toch echt naar Canada moeten om dit blauwe biertje te proeven.