Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

België exporteert meeste bier in Europa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

België exporteert meeste bier in Europa

06 december 2018 om 13:28

The Brewers of Europe hebben data bekend gemaakt over biervolumes, export en bierconsumptie over 2017. België blijkt de grootste bierexporteur van Europa te zijn.

Bier in Europa

België grootste bierexporteur

Uit data van The Brewers of Europe blijkt dat België de Duitsers nipt heeft verslagen als we naar geëxporteerd bier kijken. De Belgische brouwers voerden 15,80 miljoen hectoliter uit, de Duitsers 15,75 miljoen hectoliter en Nederland is de derde bierexporteur van Europa met 14,14 miljoen hectoliter.

Opvallend is dat de totale bierproductie in België zo'n 2,0 miljard liter bier is. Dat betekent dat de Belgen ongeveer 30% van hun bier zelf nuttigen en de overige 70% wordt geëxporteerd. 

Bierexport in 2017

Lees ook

Andere bron biervolume

De cijfers van The Brewers of Europe verschillen van de data die in augustus bekend werden gemaakt door Eurostat. Volgens die statistieken was Nederland de grootste bierexporteur van Europa in 2017. 

Totale biervolume in Europa

Alle Europese lidstaten samen hebben 397 miljoen hectoliter bier geproduceerd in 2017. Dit was het hoogste volume in acht jaar tijd. Duitsland is veruit de grootste bierproducent van Europa met 93 miljoen hectoliter. Nederland is qua bierproductie de vijfde van Europa en moet naast Duitsland ook het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje voor zich dulden.

Bierproductie per land

Bierconsumptie

Bekijk de data van The Brewers of Europe voor meer statistieken met betrekking tot bier in 2017. Daaruit blijkt onder andere dat de Tsjechen het meest van bier houden. Zij drinken per hoofd van de bevolking 138 liter bier per jaar. We moeten in Nederland beter ons best doen want in die ranglijst staan we slechts veertiende met 70 liter bier per persoon per jaar.