Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier alweer uit de schappen van pompstations

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier alweer uit de schappen van pompstations

24 november 2011 om 17:03

Pomphouder Ewout Klok in Hoogeveen heeft, na een boete, al het bier alweer uit het schap van zijn tankstation gehaald en gaat nu naar de rechtbank.

rechtbank

De vijf benzinestations die sinds vanochtend weer alcohol verkochten, zijn daar nu al mee gestopt. Pomphouder Ewout Klok in Hoogeveen heeft vandaag een boete gekregen omdat hij illegaal alcohol in zijn tankstation verkocht. Hier was het de BETA (de belangenorganisatie van pomphouders) ook om te doen, namelijk het uitlokken van een proefproces.

Lees ook

Pomphouder Ewout Klok: "Dit is symboolwetgeving waar wij als enige branche de dupe van zijn. Wij beroepen op ons rechtsongelijkheid: in omringende landen wordt zelfs sterke dranken zoals cognac en whisky verkocht. Dat is kennelijk niet onveilig in het verkeer. Ons doel is om een voor ons gunstige uitspraak te krijgen van de Europese Rechter die bevestigt dat onze branche als onterecht, als enige, wordt benadeeld."

De rechter zal dus moeten bepalen of de pomphouders weer alcohol mogen gaan verkopen. Waarschijnlijk zal het nog wel even duren voordat er een uitspraak komt.

Cookie instellingen