Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier in Europa: Polen het goedkoopste bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier in Europa: Polen het goedkoopste bier

08 november 2013 om 16:45

Wil je er binnenkort nog even lekker tussen uit? Denk dan eens Polen, de gemiddelde bierprijs ligt daar namelijk het laagst.

onderzoek bier europa

Niet alleen in Duitsland wordt veel bier gedronken, ook de rest van Europa kan er wat van. Toch verschillen de drinkgewoontes, prijzen en voorkeuren per land. Vliegtickets vergelijker Idealo deed daarom onderzoek naar de bier consumptie in Europa. 

Hoeveel bier drinken we?

Duitsland staat aan kop met per hoofd van de bevolking 107 liter bier per jaar. Nederland doet het ook niet slecht en staat samen met Groot-Britannie, op een gedeelde vierde plaats met 74 liter bier per hoofd van de bevolking per jaar.

Wat kost een biertje?

Voor een lekker goedkoop biertje kun je het beste naar Polen gaan. Daar betaal je in een gewoon café namelijk gemiddeld zo'n €2,40 voor een biertje van een halve liter. Arme studenten kunnen beter niet naar Frankrijk en Italië op vakantie gaan, daar is het bier namelijk het duurste van heel Europa. Dit komt doordat deze landen vooral wijn produceren.

Lees ook

Hoe groot zijn de glazen? 

Geniet je graag van een groot glas bier? Dan ben je in Groot-Brittannië op de juiste plek! Daar is een glas gemiddeld zo'n 568 ml.

Italië heeft de kleinste glazen. Daar zijn de glazen gemiddeld 200 ml.

De precieze resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in onderstaand plaatje:

 

Cookie instellingen